Президентът Георги Първанов връчи ордени на дейци на българската култура по повод 24 май

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
18:09 / 22.05.2005
1336
На тържествена церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2 президентът Георги Първанов връчи ордени на дейци на българската духовност по повод 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. С орден “Стара планина” първа степен бяха отличени проф. Александър Янков за принос в развитието на българската култура, Дойно Дойнов за принос в развитието на историческата наука, Юлия Огнянова, Христо Христов, Павел Матев, Крикор Азарян и Александър Йосифов за принос в развитието на българската култура. С орден “Св. св. Кирил и Методий” огърлие президентът награди атонския монах Пахомий за принос в българската духовност и култура, както и художника Димитър Киров. Орден “Св. св. Кирил и Методий” първа степен беше връчен на академик Иван Тодоров за принос в развитието на българската наука и образование, на Крумка Шарова за развитие на историческата наука, посмъртно на педагога Мюмюн Салим и на учителите Мария Младенова, Емил Собашев и Пенко Рисков. С орден “Мадарски конник” Георги Първанов награди хирурга Дарина Кръстанова – Лолова.
Този традиционен ритуал е скромен израз на признателността на институциите към нашите творци, каза президентът Първанов. От името на всички наградени за признанието благодари поетът Павел Матев. Той нарече наградата отговорност и задължение.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Слави Трифонов за Лена Бориславова: Много мъже биха направили вси...
Голяма беда споходи наша спортна легенда: Отчаян и съсипан съм!
Празник е
Жълт код е обявен в 3 области
Кристалина Георгиева: България има шанс да влезе в еврозоната дог...
Вицепрезидент на банка: На едни 1000 лв. при превалутиране хората...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).