Президентът: Опитите за оклеветяване на България идват в навечерието на визитата на президента Чампи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:18 / 02.04.2005
1420
Президентът на Републиката категорично отхвърля опитите за възпроизвеждане на стари обвинения срещу България във връзка с покушението срещу Негово Светейшество Папа Йоан Павел Втори на 13 май 1981 година. Това се казва в съобщение на прессекретариата на Президенството.
Президентът Георги Първанов използва случая да напомни казаното от Негово Светейшество по време на разговорите им на “четири очи” в рамките на посещението на Папа Йоан Павел Втори през май 2002 година у нас, а именно: “Тъй наречената “българска връзка” в атентата срещу моята личност беше една инсинуация. Това беше една несправедливост”. Освен това в съвместното изявление сред срещата между българския държавен глава и Негово Светейшество е отбелязано: “Светият отец заяви, че никога не е вярвал в така наречената българска следа, защото винаги е хранил топли чувства, уважение и почит към българския народ”.
Държавният глава изразява своето недоумение, че опитите за оклеветяване на българската държава идват в навечерието на държавната визита на президента на Италианската република Карло Чампи в Република България.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Слави Трифонов за Лена Бориславова: Много мъже биха направили вси...
Голяма беда споходи наша спортна легенда: Отчаян и съсипан съм!
Празник е
Жълт код е обявен в 3 области
Кристалина Георгиева: България има шанс да влезе в еврозоната дог...
Вицепрезидент на банка: На едни 1000 лв. при превалутиране хората...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).