Президентът за Иван Гарелов: Иван Гарелов оставя ярка следа в обществената памет

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
12:00 / 03.09.2024
2907
Президентът на Република България Румен Радев изрази своите съболезнования по повод кончината на големия журналист Иван Гарелов. 

В съобщение, публикувано на официалната Фейсбук страница на държавния глава, Радев заявява, че "Иван Гарелов оставя ярка следа в обществената памет, а неговият професионализъм ще продължи да бъде образец, от който да се учат не само младите български журналисти, но и обществото ни".

Целият пост: 

Обществото ни се раздели днес с Иван Гарелов – една от най-забележителните личности на българската журналистика, която до края на дните си отстояваше истината с почтеност и просветеност.

Професионализмът на Иван Гарелов се градеше не само на стабилни морални устои, богата ерудиция и журналистически стандарти, а и на гражданска съвест, които той опази от нечисти намеси, за да се превърне в пример за смела публицистика. Самият той осъзнаваше отговорността си като общественик и не отстъпи пред ангажимента си към истината, за да изпълни най-важната си мисия – да служи на обществото с критичността си и безпристрастните си позиции. Неговият обективен прочит на събитията бе надежден ориентир за публиката и съществена част от усилията за отстояване на плурализма на мненията в медийната среда у нас.

С характерния си и неподражаем стил като водещ на "Панорама" по Българската национална телевизия по време на прехода Иван Гарелов не само допринесе за издигането на предаването като висока политическа трибуна у нас, но спомогна за изграждане на общественото мнение в едни от най-турбулентните времена от съвременната ни история. Като журналист той беше и в някои от най-конфликтните зони по света и с филмите, книгите и историите си информираше публиката и изпълняваше една от загърбваните днес цели на професията – да образова.

Иван Гарелов оставя ярка следа в обществената памет, а неговият професионализъм ще продължи да бъде образец, от който да се учат не само младите български журналисти, но и обществото ни.

Съболезнования на семейството, близките и колегите му!

Поклон пред паметта на Иван Гарелов!

Виж коментарите (0)

Още по темата (8):
09.09.2024 Сестрата на Иван Гарелов: Аз трябваше да си отида първа
07.09.2024 Прощаваме се с Иван Гарелов
04.09.2024 Погребват Иван Гарелов
03.09.2024 Слави Трифонов: Не беше нито мисирка, нито мишок. Беше Журналист. Еталон
03.09.2024 Елена Йончева за Иван Гарелов: Дължа му много
03.09.2024 Ники Кънчев за Иван Гарелов: Цяла епоха си отиде! Поклон!
Още новини от Национални новини:
Бимбалов: Истината е, че Джокович не си поръча чалга заради себе ...
Пловдивски лекари се борят за живота на бебе, след като майка му ...
Разкостиха Бебо Халваджиян
Шофьори зареждат гориво само в следобедните часове и така пестят
Експерт коментира платежните системи след приемането на еврото
Лена Бориславова: колегите от РСМ по вътрешнополитически причини ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).