Приеха промените в Кодекса на труда, ще има трудов договор за стажуване

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:33 / 06.02.2014
2509
Депутатите приеха на първо четене промените в Кодекса на труда. В тях за първи път ще залегне нова форма на трудово-правни отношения - трудов договор за стажуване. Тя ще засегне млади хора със средно професионално или висше образование, които са завършили наскоро.

Идеята беше внесена от Министерския съвет, а промените се изпълняват след препоръки на Съвета на ЕС за създаване на "Младежка гаранция".

Депутатите от ГЕРБ обаче възразиха, че гласуваният в пленарната зала законопроект е по тяхна идея, който обаче управляващите умишлено са забавили.

Депутатите отхвърлиха предложението на ГЕРБ договор за стаж да може да бъде сключен и с учащи. Беше отхвърлено и предложението на "Атака" за гаранции за изплащане в пълен размер на трудовите възнаграждения и полагащите се обезщетения за работещите. Националистите настояват работодателите да бъдат солидарно отговорни с длъжностните лица за забавени или неполучени в пълен размер заплати.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Президентът: Днес се разделяме с двама достойни летци
Аптекар: Поставянето на вендинг машини за лекарства е потенциално...
Атанас Атанасов: Не знам за какво говори Борисов, провалът на рот...
Явор Колев: Кибервойната може да доведе до загубата на човешки жи...
Доц. Наталия Киселова се кандидатира за депутат
Лекар: Молбата ми е да сте внимателни с тези безкрайни реклами


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).