Приложението "еЗдраве" с нови функции

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
22:24 / 22.10.2024
658
Нова функционалност на приложението "еЗдраве" напомня на потребителите за предстоящите им задължителни прегледи, имунизации и изследвания.

За да получават родителите известия не само за самите тях, а и за децата им обаче, трябва да активират тази възможност от настройките на приложението.

Като родител на две малки деца, Николай Костов смята приложението "еЗдраве" за полезно за цялото семейство и го използва активно.

"При децата е по-трудно да забравим, защото те са редовно на прегледи и личният лекар ни подсеща. Но за мен лично прегледите, за които ме подсеща и съм забравил, са ми много полезни - вярвам, че никой не си знае наизуст имунизационния календар“, споделя пред bTV Николай Костов.

Преди дни получава и известие, че трябва да проведа профилактичен преглед и изследване за кръвната захар, за което се оказва, че е забравил.

Най-стриктни в профилактиката са възрастните и малките деца, казва д-р Захаринка Гочева. Останалите ѝ пациенти често я пренебрегват.

Учениците, тийнейджърите е много трудно да ги извикаме за ваксина. Веднъж на 10 години възрастните трябва да се появяват за ваксина. Разбира се, никой не се сеща за това. Те не с появяват и за профилактичните прегледи - игнорират ги. Напомняме  многократно, но пак не намират някои време. Дано с приложението да има по-добър ефект“, надява се д-р Гочева.

Планира се в близките месеци "еЗдраве" да изпраща известия и към целеви групи на здравни кампании на държавата, както и да се даде достъп на личните лекари до досиетата на пациентите им.

Ако не разполагате с електронен подпис, а искате достъп до електронното си досие, можете да получите помощ в офисите на "Информационно обслужване“, РЗИ и районните здравни каси.

От началото на септември новите потребители на приложението са над 40 000 души.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Утре решават дали да бъде увеличена минималната работна заплата
Лечението на "Бактерията човекоядец" е твърде скъпо и налага мног...
Известен банкер: Най-добре е да не обменяте големи суми в кеш
Бойко Борисов: Толкова ми е гневно, че нищо няма да кажа!
Кокинов: Борислав Сарафов е един добър вариант за главен прокурор...
С още месец удължиха забраната за износ на инсулин и антибиотици


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).