ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Призив: Пловдивското село Граф Игнатиево да носи името Списарево, а не това на българомразец и участник в убийството на Васил Левски
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:17 / 03.10.2024Коментари (7)3548
©
Преди седем години Атлантическият съвет на България призова за именуване на българските военни бази на наши национални герои. Те предлагат Трета авиационна база да носи името на героя на българската бойна авиация Димитър Списаревски. Авиобазата продължава да бъде погрешно и без правно основание наричана на името на българомразеца граф Николай Павлович Игнатиев. Като руски посланик в Цариград същият изиграва своята подла роля в убийството на Васил Левски. Граф Игнатиев винаги е работил за руските имперски интереси и против изграждането на силно и независимо българско национално освободително движение.

Сега от Атлантическия съвет на България призовават също така пловдивското село Граф Игнатиево, заедно с авиобазата, разположена до него, да носи името на един от нашите национални герои - Димитър Списаревски.

"Защитата на националния суверенитет започва първо от символите. Затова настояваме и работим за премахването на всички символи и паметници на съветската окупация на България. Крайно време е и за преименуване на всички обекти, носещи имената на хора, които са работили за руския имперски интерес и в ущърб на България и нейната независимост. Защото погрешното и изкривено разбиране на историята е пътят на продължаването на руските зависимости.

Или България ще скъса с руското и съветското имперско наследство, или то ще ни отклони от нашия европейски път!

Или ние ще сложим край на руското влияние у нас, или то ще сложи край на европейското ни бъдеще!

Затова настояваме правителството да предприеме незабавни действия Трета авиационна база да бъде именувана "Димитър Списаревски".

Призоваваме Министерство на отбраната да стартира процес по именуване на големите българските военни формирования на наши национални и военни герои, дали своя безспорен принос за свободата и независимостта на нашето Отечество.

Призоваваме също така село "Граф Игнатиево" да бъде преименувано на "Списарево", а ул. "Граф Игнатиев" в София да бъде именувана на заслужил българин.

Призоваваме общинските власти в цяла България да започнат преименуването на всички обекти, носещи имена на руски и съветски герои, с имената на достойни и заслужили българи.

Призоваваме законодателната и изпълнителната власт да подкрепят тези инициативи с всички необходими мерки и действия", допълват Атлантиците







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Така, така. Пренаписвайте историята. Правете я да ви служи. Бързо ще дойде ново време и пак ще запеете друга песен. Защото не сте никакви българи, а обикновени ибрикчии. Днес миете задните части на едни, утре на други. И така безкрай. Няма гордост, няма правда, няма достойнство. Има само интереси. Само като прочетох кой дава идеята и веднага ми се привидя Пасито, неговия грозен трабант и още по-грозната му физиономия. При други обстоятелства този изрод трябваше да бъде в затвора. Най-малко!
0
 
 
Какъв военен може да бъде някой, който обича повече чуждото от родното? Който се е клел във вярност на службите и армията на чужда държава?
0
 
 
Крайно време е да се възстанови историческата ИСТИНА!И за сведение на всичките русофилчета - КОГА на България ще бъде върнат заграбения Държавен архив от рушляците?!?А златото?
-1
 
 
Атлантици,вижте картата на България след войните през първата четвърт на 20. век,отговорете защо България граничи със собствените граници и дали това се дължи само на руските имперски интереси. За Европа Балканите са били винаги задния двор и ако смятате, че отношението ще се промени сте в дълбока заблуда. И между другото- защо румънците вече влизат в САЩ без виза?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Избори в САЩ
Хороскоп за деня
Секретна операция: Задържаха известен диригент за присвояване на много пари
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: