Призив: Пловдивското село Граф Игнатиево да носи името Списарево, а не това на българомразец и участник в убийството на Васил Левски

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
12:17
2841
Преди седем години Атлантическият съвет на България призова за именуване на българските военни бази на наши национални герои. Те предлагат Трета авиационна база да носи името на героя на българската бойна авиация Димитър Списаревски. Авиобазата продължава да бъде погрешно и без правно основание наричана на името на българомразеца граф Николай Павлович Игнатиев. Като руски посланик в Цариград същият изиграва своята подла роля в убийството на Васил Левски. Граф Игнатиев винаги е работил за руските имперски интереси и против изграждането на силно и независимо българско национално освободително движение.

Сега от Атлантическия съвет на България призовават също така пловдивското село Граф Игнатиево, заедно с авиобазата, разположена до него, да носи името на един от нашите национални герои - Димитър Списаревски.

"Защитата на националния суверенитет започва първо от символите. Затова настояваме и работим за премахването на всички символи и паметници на съветската окупация на България. Крайно време е и за преименуване на всички обекти, носещи имената на хора, които са работили за руския имперски интерес и в ущърб на България и нейната независимост. Защото погрешното и изкривено разбиране на историята е пътят на продължаването на руските зависимости.

Или България ще скъса с руското и съветското имперско наследство, или то ще ни отклони от нашия европейски път!

Или ние ще сложим край на руското влияние у нас, или то ще сложи край на европейското ни бъдеще!

Затова настояваме правителството да предприеме незабавни действия Трета авиационна база да бъде именувана "Димитър Списаревски".

Призоваваме Министерство на отбраната да стартира процес по именуване на големите българските военни формирования на наши национални и военни герои, дали своя безспорен принос за свободата и независимостта на нашето Отечество.

Призоваваме също така село "Граф Игнатиево" да бъде преименувано на "Списарево", а ул. "Граф Игнатиев" в София да бъде именувана на заслужил българин.

Призоваваме общинските власти в цяла България да започнат преименуването на всички обекти, носещи имена на руски и съветски герои, с имената на достойни и заслужили българи.

Призоваваме законодателната и изпълнителната власт да подкрепят тези инициативи с всички необходими мерки и действия", допълват Атлантиците

Виж коментарите (7)
Още новини от Национални новини:
Трагедия разтърси Смолян
Шефът на "Булгаргаз" проговори
На ГКПП "Калотина": Опашките са забавяне от сръбска страна
Как лесно да извадим попаднала в купичката част от черупката на я...
СЗО иска ограничаване на смартфоните от младите
Ферма за канабис със стока за милиони разбиха в Бургаско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).