За любителите на традиционните банички, продавани навсякъде в България, настъпват тежки времена, стана ясно от публикуван състав на закуската от изумен българин в рубриката "Моята новина" на Нова телевизия.
На листчето, което придружава баничката, се виждат основните съставки и добавките, които обаче надминават всяко развинтено въображение. Освен тесто, брашно и 10% сирене, в баничката има гума гуар, сорбитан тристеарат, калиев сорбат, глицерол и още поне двайсетина съставки. Има и влагозадържащ агент.
Само вложените масла според етикета са 6 - палмово, кокосово, царевично, рапично, памучно и слънчогледово. Как след толкова съставки се запазва вкусът на баничката е неясно.
Хубаво е да се пише на етикета на храната какво съдържа, така можем да си обясним и цената от 1.20 за брой, която май ще се окаже твърде висока, ако тя съдържа само тесто и сирене.