Проф. Слатински: Цените в нашите супермаркети са по-високи с поне 20% в сравнение с тези в Германия и Австрия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:11 / 16.10.2023
2358
Проф. Николай Слатински сподели в социалните мрежи наблюдение на негови приятели, които живеят в Германия и Австрия, за живота, цените и развитието на България през последните години"

Така се случи, че тези дни се видях с двама приятели, българи, които от доста време живеят, съответно, в Германия и в Австрия.

Те споделиха следните две впечатления от сегашния им престой в България, свързан с някои лични дела и задачи тук.

1. Цените в българските супермаркети (и не само там) са по-високи, с поне 10, често с 20, нерядко с 30, понякога дори с 40% в сравнение с цените при тях.

2. Отношението към клиентите и обръщащите се по проблеми в администрациите не може да се нарече добро – като правило се говори с тях на "ти“, с досада, като с натрапници или поне като с хора, които трябва да внимават в картинката, иначе може да не си свършат работата така, както им се иска и в срок, в който им е нужно...

И двамата констатират, че държавата ни е дръпнала назад в сравнение с преди 7-8 години, има някаква провинциализация на поведението и ориентализация на нравите.

Остана само да посоча, че тези мои приятели не са някакви сноби или богаташи, бърчещи вежди при допира до простолюдието. Но без да се договарят говориха за това, че започват да изпитват културен шок от сблъсъка си с родната действителност.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Българка от плаж в Гърция: Потвърждавам новината за увеличението ...
Днес ви е било топло? По-добре вижте какво предстои от утре
Георги Георгиев към ПП-ДБ: Колеги, то няма управляващи, на кого щ...
Патриарх Даниил призова за преодоляване на разделението сред прав...
Джевдет Чакъров: Очаквайте хода на Ахмед Доган
Убийството в Слънчев бряг заради жена: Един само видя, че Цецо къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).