Промени в "Кока-Кола"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:39
2082
Досегашният търговски директор на Кока-Кола ХБК България – Явор Стефанов, поема ролята на генерален директор на компанията. С дългогодишен опит в сектора и доказани лидерски умения, той застава начело на българския екип от 1000 професионалисти, отговарящи за развитието на компанията и различните направления на бизнеса ѝ в страната.

Стефанов наследява Саша Маркович, който продължава кариерния си път в Кока-Кола ХБК.

"След почти две десетилетия като част от семейството на Кока-Кола ХБК България, за мен гласуваното доверие да поема управлението на компанията означава много. Познавам добре огромния потенциал, енергията и отдадеността на екипа ни и вярвам, че заедно ще продължим да вдигаме летвата все по-високо, да надграждаме постиженията си и нашето 24/7 портфолио, и да бъдем все по-близо до нашите клиенти, партньори, потребители и цялото общество“, сподели Явор Стефанов и допълни: "Благодаря на всички колеги, с които ще продължим да доказваме, че "ние“ е по-силно от "аз“ и ще запазим фокуса си върху внедряването на иновации, развиването на устойчиви практики, повишаването на ефективността и поставянето на клиента в центъра на всичко, което правим.“

Явор Стефанов стартира своя кариерен път като част от екипа на Кока-Кола ХБК България през 2005 г., в ролята на търговски представител. През годините той преминава през редица позиции с нарастваща отговорност, трупа ценен опит и утвърждава лидерските си качества в ключови управленски проекти. През 2022 г. Стефанов застава начело на търговската сила на компанията в страната, състояща се от над 400 професионалисти, с които печели наградата "Избор на Клиента“ за 2023 г. измежду всички 29 пазара, в които оперира Кока-Кола ХБК.

В ролята на търговски директор Явор Стефанов ръководи процесите на трансформация на търговските стратегии за растеж на компанията. Под негово ръководство компанията реализира амбициозни инициативи, които водят до значителни подобрения в търговската ефективност и до изключителен резултат от 92% ангажираност на екипа през последната година.

Досегашният генерален директор Саша Маркович ръководи успешно Кока-Кола ХБК България през последната година и половина, постигайки изключителни бизнес резултати. Под негово ръководство компанията затвърди лидерската си позиция на пазара у нас и постигна редица успехи, включително спечелването на най-голямата награда в света на Кока-Кола ХБК сред 29 държави на 3 континента - Купата "Andrew David", за цялостно бизнес представяне на всички функции за 2023г. В новата си роля Маркович ще продължи кариерния си път като генерален мениджър за Сърбия и Черна гора.

Днес, Кока-Кола ХБК България разполага с екип от 1000 служители и си сътрудничи с повече от 40 000 клиенти и партньори, създавайки значителна социо-икономическа стойност за местната икономика. Освен с отличните си бизнес резултати, компанията е призната и сред лидерите по отношение на устойчивото развитие.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Евакуираме още 61 души от Ливан
Намериха Панайот Донков
Магнитните бури през октомври
Започва ежедневна проверка на децата в детските градини
Още един самолет за евакуация на българите от Ливан
Карането на "изпарения" може да ви донесе не само повреди на кола...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).