ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Протестиращи защитава уволнената от АЕЦ - Козлодуй медицинска сестра
Автор: Илиана Пенова 11:17 / 15.01.2024Коментари (0)1685
© Фокус
Няколко граждани се събраха на протеста в защита на бившата служителка на АЕЦ "Козлодуй" Наталия Станчева. Срещу нея е заведено дело за 500 000 лв.

В 10 часа в Министерството на енергетиката бе внесено писмо - иск за оттегляне на обвиненията по делото "шамар" срещу медицинската сестра Наталия Станчева, предаде репортер на "Фокус".

"Солидарен съм с г-жа Наталия Станчева и смятам този иск за абсурден. Самият аз бях обект на такъв иск и съм един от първите случаи в България, когато се заведе такова дело за сплашване преди почти 7 години. Недопустимо е АЕЦ "Козлодуй" да води такива дела и трябва да има последствия. АЕЦ "Козлодуй" е държава в държавата. Такива предприятия смятат, че може да не се съобразяват със законодателството на държавата", каза организаторът на протеста.

Той е категоричен, че министърът на енергетиката задължително трябва да поиска оттегляне на този съдебен иск и да потърси отговорност на служителите и представителите на предприятието, които са се ангажирали със завеждането на иска и да закрие това лечебно заведение, което не съществува по смисъла на българското законодателство. "След което да изчисти името на АЕЦ "Козлодуй", което се случва в момента, е много лоша репутация", допълни той.

"Протестът е срещу този безпрецедентен иск от 500 хил. лв. срещу жена, която е работила като медицинска сестра в АЕЦ " Козлодуй", уволнена е, защото е оказала да извършва прегледи като лекар, защото не е. В последствие е разкрила една гигантска злоупотреба - съществуването на поликлиника на територията на АЕЦ "Козлодуй", след решение на съда тази поликлиника преустановява дейността си.

Наталия Станчева прави още ред разкрития за закононарушения в АЕЦ "Козлодуй". Сега новият управителен директор Валентин Николов предприема действия, за да накаже г-жа Станчева. Г-н Николов няма необходимия стаж от 7 години, за да бъде директор на АЕЦ "Козлодуй" и със странични публични действия се опитва са оправдае назначаването.

Изключителен прецедент е този иск, защото няма никакви факти, които да доказват нарушения или вреди, които да е нанесла госпожа Станчева, напротив тя като гражданин защитава всички нас и всички европейски граждани около България, защото е предприела действие, което е ограничило една зловредна практика и ако се случи ядрен инцидент би играла роля да ограничи овладяването на един такъв инцидент", каза друг потърпевш Петър Кърджилов.

По думите му на територията на АЕЦ "Козлодуй" има и други обекти, които не трябва да са там - има аптека, ресторант, банка - изобщо няма кой да реагира срещу тези неща.

"От една седмица насам 6-и блок работи на значително намалена мощност, което е претендент в зимна обосновка. Според експерти става въпрос за проблеми е 6-и блок имаше няколко инцидента през годините в него, което означава, че има нещо, което те крият. Призоваваме министър Радев да предприеме действия, да научи какви са причините и фактите за това дело "шамар", което са образували срещу г-жа Наталия Станчева и съответно настояваме и той да изиграе ролята и АЕЦ "Козлодуй", допълни Кърджилов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
Концесия на стадион "Локомотив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Как ще оцените началото на мандата на новия кмет Димитров?
Слаб (2)
Среден (3)
Добър (4)
Много добър (5)
Отличен (6)
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: