Птичият грип в Румъния и България не е от типа H5N1

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:33 / 12.10.2005
1260
Вирусът при болни птици в Румъния и България не е от типа H5N1, който причини смъртта на милиони птици и на около 60 души в Югоизточна Азия, съобщи отговорен служител в Организацията по прехрана и земеделие /ФАО/.

От друга страна, координаторът на ООН по птичия грип Давид Набаро заяви, че пандемия от птичи грип ще избухне един ден, но той не знае кога и дали пандемията ще е умерена, тежка или крайно тежка. Не зная също къде ще избухне тя, но това ще стане, посочи Набаро на съвместна пресконференция на експерти от ФАО. “Засега ние работим върху една силно патогенна форма на болестта, която се предава бързо при животните и може да засегне и хора, но не може да се предава от човек на човек. За да се предава от човек на човек, вирусът трябва да претърпи генетична мутация, което е напълно възможно, защото този вирус на грипа доста често търпи такива мутации”, добави експертът. Според Луиз Фреско, помощничка на генералния директор на земеделието във ФАО, вирусите при случаите на болни птици в Румъния и България не са от типа H5N1, който причини смъртта на милиони птици и на около 60 души в Югоизточна Азия. Информацията е на БГНЕС.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Много панелни сгради в големите градове са достигнали своя предел...
Втори самолет с евакуирани българи от Ливан кацна у нас
Известен българин: Изнемогваме! Много скоро ето това ни чака
Знаете ли какво е "инфодемия" и как да се предпазите?
Нова атракция във Велинград, призоваха гражданите да не крадат па...
Вторият самолет за евакуация на българите от Ливан кацна в Бейрут...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).