Първанов: Здравната каса държи в банка 750 млн лв. от осигуровки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
22:05 / 08.11.2004
1593
Законът за здравното осигуряване трябва да се спазва стриктно не само от гражданите, а и от институциите. Това каза президентът Георги Първанов на кръгла маса за "Здравната реформа в България - проблеми, перспективи и решения".
"Отсъства политическа воля за осъществяването на належащите промени в здравната реформа. Медицинското обслужване, вместо да се доближава до хората, все повече се отдалечева от тях, особено за живеещите в отдалечените райони, което драстично нарушава конституционните им права", подчерта Първанов. Химера остана широко афишираната възможност за свободен избор на лекар и за по-добра медицинска услуга, а за сметка на това продължава да расте броят на българите, които са принудени да избират между здравето и хляба си, каза още държавният глава. Лишаването на невинни граждани от здравноосигурителни права е нарушаване на закона, посочи Първанов. Президентът обяви, че 750 млн. лв. са събрани от здравни вноски и стоят неизползваеми. "След като здравната каса си търси парите от хората, нека гражданите да потърсят тези 750 милиона лева", допълни Първанов, цитиран от агенция БГНЕС.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Малко е нагла: Диона отиде на плаж в Дубай вместо да се яви в съд...
"Гранична полиция" получи 60 нови високопроходими автомобила
Димитър Главчев: Няма заплаха за България заради ситуацията в Бли...
Съдът освободи прокурорския син от Перник
Аферата с диригента: Установиха още далавери!
Важни промени и информация от МОН за матурите за 4, 7 и 10 клас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).