Първанов и Станишев: Процесът в Либия е опорочен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
08:41 / 20.12.2006
1567
Президентът Георги Първанов и министър-председателят Сергей Станишев излязоха със съвместна позиция по повод решението на съда в Триполи, което потвърди смъртните присъди на българските медицински сестри и палестинския лекар.

Искам да изразя нашето дълбоко възмущение от днешното решение на съда в Триполи по делото срещу българските медици и палестинския лекар. Остро осъждаме и категорично отхвърляме произнесените смъртни присъди, гласи позицията на президента и премиера. В нея се отбелязва, че отново не бяха взети предвид неоспоримите доказателства за невинността на медиците ни. Пренебрегната бе позицията на световната научна общност за причините и характера на епидемията от СПИН в Бенгази. Не бяха отчетени многобройните нарушения на човешките права на нашите сънародници.

Президентът Георги Първанов и премиерът Сергей Станишев определиха съдебния процес като напълно опорочен и призоваха либийските власти да се намесят незабавно и в името на елементарната справедливост ускорено да преразгледат и отхвърлят абсурдните присъди и да освободят българските медици и палестинския лекар.

Апелираме към цялата международна общност категорично да осъди решението на съда и да настоява пред либийските власти за освобождаването на медиците ни. Българската държава и общество ще се борят докрай за освобождаването на Валя, Валентина, Кристияна, Нася и Снежана и тяхното завръщане в Родината, категорични са президентът Георги Първанов и премиерът Сергей Станишев.

Виж коментарите (2)

Още по темата (8):
22.12.2006 Кирияк Цонев: СПИН делото да се гледа на неутрална територия
20.12.2006 Тримата държавни мъже с общо писмо по повод потвърдените присъди на българските медицински сестри
20.12.2006 Съветниците и синдикатите на Пловдив заклеймиха решението на Либийския съд
20.12.2006 Министър Овчаров: България ще продължи да се бори за свободата на шестимата медици
19.12.2006 Колегите на Валя в Пазарджик - "Свобода за медиците ни!"
19.12.2006 Адвокат Харалампиев: Присъдата не беше неочаквана
Още новини от Национални новини:
Почина голям преводач, редактор и полиглот
Ето какви са средните заплати в "Български пощи"
Започва предизборната кампания
Последният петък от септември - като първия от август
Лена Бориславова: Това не е нормално!
Цирк в парламента: Депутатите останаха на тъмно и запяха национал...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).