Първи кадри на бурята, която достигна страната ни: Току-що излизам от това, беше страшно!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:38 / 02.07.2024
13656
Лошото време, за което синоптиците предупреждаваха от няколко дни, достигна нашата страна. "Като цунами! Бурята в село Д-р Йосифово, Монтана", написаха в социалната мрежа Фейсбук от Meteo Bulgaria към снимките, които публикуваха. Кадрите са от Северозападна България.

"Току-що излизам от тази буря! Беше страшно! Има паднали дървета на пътя за Видин!", добави още информация потребител.

Според прогнозата на НИМХ до края на днешния ден над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки. По-интензивни ще са явленията в Северозападна България. В Източна България ще се задържи предимно слънчево и горещо. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще прониква относително хладен въздух. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще се повишава.

През нощта в Западна и Централна България валежите и гръмотевичните бури ще продължат. Има условия и за градушки. По-интензивни ще са явленията на места в Централна Северна и в Югозападна България. След полунощ от северозапад явленията ще затихват и спират, а валежната зона ще се премества на изток. Ще духа умерен, в Северозападна България – временно силен северозападен вятър. Утре отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки ще има главно в източната половина от страната и в Рило-Родопската област. След обяд от югозапад облачността ще се разкъсва и ще намалява до предимно слънчево време. Ще духа умерен северозападен, в Югоизточна България – север-североизточен вятър. Температурите ще се понижат и максималните ще бъдат между 23° и 28°, в София – около 23°. 

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, по-интензивни ще са явленията в Рило-Родопската област. Ще духа умерен северозападен, по най-високите и открити части – югозападен вятър. Дневните температури ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра - около 13°.

Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, главно по южното крайбрежие придружени с гръмотевици, там има условия и за градушки. Ще духа умерен северозападен, на юг – север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 26°-28°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала, вечерта ще се усилва.

Виж коментарите (0)

Още по темата (467):
07.07.2024 Българи, пътували до Швейцария се сдобиха с допълнителна сметка от близо 500 лв.
07.07.2024 Тези плажове ще ви харесат ако искате да избягате от тълпите с туристи
07.07.2024 Интензивен е трафикът на част от пунктовете с Румъния и Сърбия
07.07.2024 Пет области в Северна България са с предупредителен червен код
07.07.2024 Въоръжете се с търпение ако сте тръгнали за Гърция
07.07.2024 Знаете ли как да подготвите автомобила си за дълъг път през лятото?
Още новини от Национални новини:
Джейхан Ибрямов: Има напрежение между Доган и Пеевски
Въоръжете се с търпение ако сте тръгнали за Гърция
Колко труд е необходим да бъдат изкарани 100 точки на матурите сл...
Интензивен е трафикът на част от пунктовете с Румъния и Сърбия
Установиха четири банки, които са действали в нарушение на Закона...
Празник е! Днес много българи имат повод да почерпят


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).