Пуснаха Филчев за общодържавно издирване

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
16:13 / 15.06.2006
1924
Софийският окръжен-военен съд обяви бившия главен прокурор Никола Филчев за общодържавно издирване. Ако той се появи на границата на България ще бъде задържан.

Съдът наложи нова глоба от 500 лева на Никола Филчев заради поредното му неявяване за свидетел по делото "Бръмбаргейт" и го обяви за общодържавно издирване. Така, ако Филчев се опита да напусне България, защото до момента по делото няма данни да е заминал за Казахстан, или да се върне ще бъде задържан от Гранична полиция, за да му бъде връчена призовката.

Съдът отново ще пита Министерството на външните работи за назначението на Филчев, като посланик в Астана. Защитата настоява да се направи всичко възможно да се разпита бившия главен прокурор. Адвокат Николай Георгиев съобщи, че по делото не са представени документи от МВнР. Филчев получи призовката вчера на летище "София" преди да отпътува за Истанбул. Отказал е да я приеме, което се случва за втори път. Информацията е на Дарик радио.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
В Бургас спасиха премръзнало бебе, изхвърлено на улицата
Първи данни от черната кутия: Ниска височина е погубила двамата п...
Българинът не сяда на масата без месце
Правителственият самолет кацна в София с евакуираните българи
Има определени условия, за да получаваме допълнителния "клас прос...
Подхвърлиха бебе пред къща в Южна България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).