Пътната агенция пуска извънредно още 120 хил. винетки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:22 / 02.02.2013
2007
В понеделник в пунктовете за продажба на стикери ще бъдат разпространени 120 000 винетки, съобщи Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура". Допълнителният тираж на пътните стикери се наложи след установената липса в много градове на страната, посочва той пред БНР.

"В петък сутринта проблемите започнаха от по-малките населени места като Свищов, Димитровград, Казанлък, частично от Силистра. Имаше сведения, че в Пловдив, в някои бензиностанции, също липсват винетни стикери. В днешния ден имаме сигнал за Благоевград за едно място. Веднага пътуват 5 700 винетки специално за Благоевград. Възложили сме на печатницата извънреден тираж, за да може в понеделник да имаме още 120 000 винетки. Колкото повече винетки се купуват, толкова повече приходи има за ремонт на пътища, така че на този етап не мислим за увеличаване на цената през 2014 г.", коментира Лазаров.

По информация на държавното радио във Видин също липсват винетки. Според водачи на моторни превозни средства, заредените количества по бензиностанциите са изчерпани навсякъде. Пътните полицаи щели правят компромиси и ще пускат шофьори без винетки до вторник, когато се очаква дистрибуторите за Видинско да заредят нови количества, съобщава радиото.

Междувременно от един от дистрибуторите на стикери - "Винетни стикери 12-17", съобщиха, че в петък са получили 100 000 допълнителни годишни винетки и вече са в мрежата в страната.

Създадена е и организация, при която крайните пунктове да уведомяват незабавно разпространителя за приключили количества, за да могат да бъдат доставени веднага там, където стикерите са свършили.

За удобство на гражданите е открита и гореща линия, на която и самите те да могат да сигнализират за липси на винетки -0897991314.

Стикерите са достъпни в клонове на Български пощи, в бензиностанциите на Лукойл, ОМV, Петрол, Еко България, Шел, Круиз, Ромпетрол, Нис Петрол. Винетки могат да се закупят и от някои търговски вериги, сред които са Пикадили, Офис 1 Суперстор, в клоновете на Изипей и Браво Инвестмънтс, M&BM Експрес и др.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Отиде си голям български художник
Чуждестранен инвеститор се изтегля от България, стотици остават б...
Мирослав Ненков: На 27 октомври искам да видя как лъвовете излиза...
Цената на кравето масло се вдига
Сиромахов: Плача! Тя бременна в осмия месец, па се хвали, че каза...
Заради високосната година посрещаме астрономическата есен по-рано...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).