ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Пътната обстановка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:41 / 08.02.2005Коментари (0)2016
След спирането на снеговалежите и на територията на страната пътната и метеорологична обстановка постепенно започва постепенно да се нормализира, но остава сложна, на места тежка. Въведени са редица ограничения по възлови пътни отсечки в различни региони на страната.
Снощи беше отменено бедственото положение в общините Стралджа, Тунджа, Болярово, Елхово, Лозница, Самуил, Цар Калоян, Завет, Кубрат, Исперих, Разград и Антоново. Остава в сила бедственото положение на цялата територия на областите Бургас, Варна, Добрич и Шумен и в общините Главиница, Кайнарджа и Ивайловград, съобщиха от "Гражданска защита". В 20 общини от различни области на страната продължава “бедственото положение”.
Пътищата са проходими при зимни условия с изключение на пътищата в Североизточна България, съобщават от Пътна полиция. Въведени са следните ограничения:
Варна: Автомагистрала “Хемус” в отсечката Шумен - Варна и всички пътища с изключение на пътя Варна - Зл. Пясъци -Албена - Балчик през града - Добрич са отворени за леки коли само с вериги.
Бургас: Слънчев бряг - Обзор, Айтос. Провадия, Дюлински проход - Средец - Ямбол, Босна - Варовник.
За да бъде доразчистен пътя днес по направлението Варна - Бургас през Слънчев бряг и Обзор, автомобили ще бъдат пропускани периодично през деня: от 10 до 11ч, от 14 до 15 ч и от 18 до 19 ч. По направлението Бургас - Варна ще може да се пътува между 12 и 13 ч. и от 16 до 17 ч. Разрешено е само с вериги, за товарните автомобили - без ремаркета и полуремаркета.
В Шуменско са частично затворени всички третокласни пътища. Въведени са промени в движението. От Шумен за Варна ще се пътува по стария път, от Варна за Шумен - по северното платно на автомагистрала “Хемус”. Южното платно ще бъде затворено за почистване от 8 до 17 часа.
В област Добрич са затворени всички пътища изключение на пътя Добрич - Балчик през града - Албена - Зл. Пясъци - Варна, Добрич - Крушари. Пътят Добрич - Тервел е затворен за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета. Отворен е за леки коли, но задължително с вериги.
В Силистренски регион всички пътища са отворени при зимни условия с изключение на Силистра - Добрич, като се преминава през Тервел, тъй като при с. Средище има навявания, които не са почистени.
В Пловдивска област остава затворен за товарни автомобили пътят Белица - Загражден.
В област Хасково временно са затворени пътищата Радовец - Студена и Устрем - Планиново.
Всички автомобили трябва да са с вериги по пътя Бургас - Малко Търново. Всички автомобили да бъдат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета - през проходите Петрохан и Ришки, Средец - Елхово, Вресово - Камчия, в целия район на Малко Търново, Хасковска и Кърджалийска област, Велинград - Сърница, Белово - Юндола, Пещера - Батак - Доспат, Сатовча - Доспат, Сливен - Ичера, Сливен - Стара река, Петолъчката - Котел - Омуртаг.
Само товарните автомобили да бъдат с вериги, без ремаркета и полуремаркета през прохода Шипка, Ивайлжовград - Любимец, Харманли - Тополовград и цялата Тополовградска община.
Товарните да бъдат без вериги, но и без ремаркета и полуремаркета през прохода Превала и по пътя Велинград - Аврамови колиби.
До 50 метра мъгла има в района на Велико Търново - Горна Оряховица, до 100 метра – по пътя Видин - Монтана и целия видински регион, до 200 метра - в с Българене, Плевенско.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: