Р. Овчаров: Битката за изчистване на икономиката ще продължи с всички средства

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:49 / 11.08.2006
1455
Битката за изчистване на икономиката ще продължи с всички средства и няма да има компромиси за никого. Това заяви преди заседанието на Министерския съвет министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров по повод разкрития за злоупотреби в държавното дружество „Консолид Комерс” ЕАД.

След проверка на финансовото състояние на фирмата е установена злоупотреба за повече от 5 милиона лева, които са били източвани последователно от март месец миналата година. По информация на МВР, ликвидаторът на фирмата Владимир Милев е арестуван, а Главната прокуратура е образувала разследване по случая, каза министър Овчаров. С негова заповед са уволнени и шестима служители на Министерството на икономиката и енергетиката, които са подписали финансовия отчет на дружеството за 2005 г. Изчезналите средства са били изтеглени от ликвидатора и прехвърлени във финансова къща без разрешение от министерството, както изисква законовата уредба в страната, съобщи Румен Овчаров. Служителите от финансовата къща са обявени за издирване.

Заради откритите нарушения в „Топлофикация – София” и „Консолид Комерс”, министър Овчаров е назначил пълна проверка във всичките 100 дружества на министерството. В момента се проверяват „Топлофикация – Пловдив” и „Булгаргаз” и ще започне пълна данъчна ревизия на всички дистрибутори на цигари, уточни той. Свърши времето на безнаказаното присвояване на държавна собственост, категоричен беше министър Овчаров.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Първи данни от черната кутия: Ниска височина е погубила двамата п...
Правителственият самолет кацна в София с евакуираните българи
Има определени условия, за да получаваме допълнителния "клас прос...
Подхвърлиха бебе пред къща в Южна България
Отчетоха много малко приходи от данъци
Кое ще ни е най-изгодно за отоплението през зимата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).