Район в Пловдив се подготвя за спешни и аварийни ремонти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:08 / 08.10.2024
1626
Район “Западен" се подготвя за спешни и аварийни ремонти, видя Plovdiv24.bg в електронния регистър - ЦАИС. Администрацията е пуснала обществена поръчка на стойност 444 000 лева с ДДС.

Става въпрос за "Извършване на аварийни и спешни ремонти на пътни и тротоарни настилки на улици и елементи на градската инфраструктура, находящи се на територията на район “Западен" – Община Пловдив."

Срокът за подаване на офертите е 11 октомври, като датата за тяхното отваряне е 14 октомври.

В договора на поръчката е записано, че финансиране има само до края на настоящата 2024 година, като в бюджетите за 2025 и 2026 година парите допълнително ще бъдат осигурявани. Това означава, че договорът, който ще се сключи с фирмата изпълнител, е с отложено изпълнение, а срокът е до 31 декември 2026 година или до достигане на максималната обща стойност на поръчката или образно казано до свършване на парите.

Ако район “Западен" не осигури финансиране по обществената поръчка за съответната бюджетна/календарна година от изпълнението на договора, всяка от страните по договора може да поиска прекратяването му след изтичане на тримесечен срок от началото на всяка бюджетна/календарна година. Той може да се прекратява по право след изтичане на 10 месеца от началото на всяка бюджетна/календарна година.

Местата в района, които ще се ремонтират, ще бъдат предварително посочвани от администрацията на района. Изпълнителят се задължава да въведе временна организация на движението, както и да осигури извършване на необходимите изпитвания и лабораторни изследвания.

Обществена поръчка не е разделена на обособени позиции поради следните съображения:

Обществената поръчка има един предмет-инфраструктурата на район "Западен“. Към момента на обявяване на настоящата обществена поръчка Възложителят не е в състояние да определи с достатъчна точност обхвата и обема на конкретните нужди, свързани с ремонтите, които ще бъдат извършени.

Основен мотив за неразделянето на поръчката на отделни обособени позиции е фактът, че общото състояние на инфраструктурата е различно, като тъй като в поръчката става дума за "аварийни и спешни ремонти“, които по своята същност представляват бъдещи неясни и несигурни събития, към момента на обявяване на поръчката за район “Западен" е невъзможно да определи точно както за коя част от градската инфраструктурата ще възникне нужда от най-много спешни и аварийни ремонти, така и точният финансов размер, необходим за изпълнение на поръчката и неговото разпределение по различните части от градската инфраструктура на района.

Възложител на поръчката е кметът на “Западен" Тони Стойчева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Прокуратурата погна бившия кмет на Кърджали за престъпление по сл...
Прокуратурата: Законът е спазен при разследването срещу Джейхан И...
Каракачанов: България е поставена пред опасност
Почина музикант от "Ахат"
За пореден ден: Огромни опашки и напрежение на Летище София
Туристи счупиха бариерата на президентството


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).