ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Ракиджия: От плодовете на тъщата става най-добрата домашнярка | ||||||
| ||||||
За направата на хубава ракия са важни плодовете. На пазара в Мездра има всичко. Повехналите сливи, праскови, круши и ябълки вървят по 50 стотинки килото за ракия. И понеже е пазар, покрай ракията се оценява и жената - коя е по-добра. "Засега е още жената, когато съм пийнал повече ракия, си я одеквам така, но иначе си ми е добричка“, казва Ивайло Даков пред bTV. В прочутата казанджийница на бай Сандо във врачанския квартал Бистрец, докато ракията се точи от казана, разговорът се усуква около жената. Ивайло Симеонов издига в култ тъщата, защото от нея е суровината. "От крушите на тъщата става най-добра ракия, вкусна ракия от тъщата със сладки круши. Тръгва 60 и няколко градуса и трябва да се спре, не трябва да ловим паток“, разказва Ивайло Симеонов, който не близва алкохол от години, но обича да има – за приятели. В този казан всеки сам си е майстор на ракията, от основно значение е суровината, дали и как е превряла с добавените към плодовете вода и захар, важен е и огънят – на дърва, които всеки сам си подсигурява. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Най-малкият областен град у нас се намира в Южна България
20:49 / 04.11.2024
Кой е най-икономичният режим на климатика за зимата?
08:27 / 05.11.2024
Есил Дюран - горд собственик на много специална къща
10:23 / 03.11.2024
Бунт срещу "Биг Брадър"
08:43 / 04.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета