Расте недоволството от некоректни работодатели

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:56 / 23.09.2004
1291
Все повече работници напускат своята работа в търсене на по-добри условия и по-коректни работодатели. Това става ясно от изследване на социологическата агенция “Алфа рисърч” за потребностите на работодателите от работна сила с определена квалификация. Изследването е по поръчка на социалното министерство, съобщи Дарик радио.
Над 60% от работодателите не биха приели на стаж обучени безработни лица, показва още изследването. 33% от всички работодатели въобще не са се възползвали от преференциите, които предоставя законът за насърчаване на заетостта или програмата за наемане на безработни лица.
Повече от половината работодатели планират да наемат нови работни лица през следващата година, но едва 1/5 от тях смятат, че това е много вероятно.
Националният класификатор за професиите е остарял и ще бъде променен, съобщи заместник-министърът на труда и социалната политика Румен Симеонов. Той очаква новият класификатор да бъде готов до края на следващата година.
Около 3.5% повече заетост през следващата година прогнозира социологът от “Алфа рисърч” Боряна Димитрова. По думите й, много висшисти не работят по специалността, като по този начин изместват по-ниско квалифицираната работна сила от пазара на труда.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Задържаха двама от най-известните автокрадци у нас
Гаранцията само на хартия, отказват ремонт на техника
Акция в имоти на депутата Джейхан Ибрямов
Тежка катастрофа с джип на "Гранична полиция", двама полицаи са р...
Малко е нагла: Диона отиде на плаж в Дубай вместо да се яви в съд...
"Гранична полиция" получи 60 нови високопроходими автомобила


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).