Разбиха мрежа за детска порнография в Пловдив и София

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:10 / 02.12.2005
2228
Това е забележителен пример за международно сътрудничество”-заяви на пресконференция в НСБОП Майкъл Кларк, представител на ФБР за България

Международна мрежа за разпространение на детска порнография беше разкрита при съвместна операция на НСБОП, ФБР и РЗБОП – Пловдив и следователи от Столичната следствена служба. Всички действия се наблюдаваха и контролираха от зам.-районния прокурор Петър Чалъмов. До момента са задържани шестима мъже. Операцията започна на територията на България и ще продължи в страни по цял свят.

Мъже между 25-30 години създават голяма база-данни, която съдържа снимки, клипове и филми с педофилско съдържание. Жертвите в тях са деца – момичета и момчета между 3 и 12 години. Фотографиите са направени в страните от бившата ОНД и Далечния изток. В посегателствата над децата участват възрастни мъже и жени, които в много от случаите са упоили малките жертви, за да се подчиняват без съпротива на техните желания. Ужасяващите кадри от насилие, групата е обменяла помежду си. Порнографското съдържание е било предлагано за продажба и на други педофили от страната и чужбина срещу заплащане или бартер /предоставяне на връзки към сървъри с педофилски сайтове/ . В хода на разследването е установено, че освен с възпроизводство и разпространение на педофилски материали, задържаните са разпространявали и нелицензиран софтуер, музика и филми, които са били разположени на сървъри от адресното пространство на български интернет-доставчик. Изяснено е, че педофилите ежедневно са обменяли информация с детска порнография по глобалната мрежа.
В хода на операцията антимафиотите атакуваха едновременно в Пловдив и София два центъра за разпространение на детска порнография, както и техническия офис на интернет-доставчика. В Пловдив от дома и офиса на един от задържаните П.П. /26 г./ бяха иззети над 30 000 педофилски снимки със сексуални посегателства на малолетни момиченца, както и множество компактдискове с клипове и филми на изнасилване на упоени деца. От мястото са иззети лаптоп и сървър. От софийски магазин за рок-музика и аксесоари в централната част са иззети компютър с над 2 гигабайта педофилско съдържание и 60 диска. От дома на друг задържан В.Д. /32 г./ в столичен квартал са иззети 3 харддиска и 300 компактдиска, на които в момента се извършва експертиза на съдържанието. От техническия офис на българския интернет-доставчик, където са арестувани още четирима души, са иззети 2 сървъра с 4 терабайта обем от твърдите дискове, в които се съдържа незаконен софтуер, над 1 милион песни в МП-3 формат от каталога на световните музикални компании, както и най-хитовите филми. Доказано е, че от тези сървъри уличените за разпространение на педофилска информация са теглили различно незаконно съдържание. Операцията по разкриване на участниците в международната педофилска мрежа продължава и в момента. По случая е образувано следствено дело.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Нова атракция във Велинград, призоваха гражданите да не крадат па...
Вторият самолет за евакуация на българите от Ливан кацна в Бейрут...
Законово ли е да работим повече от приетите 40 часа седмично и то...
Иво Сиромахов: Изводът е един - народът е тъп, гладен и красив
Спасителят на подхвърленото в Айтос бебе: Ако го бях изоставил, д...
Каква е цената на бензина в България в сравнение със съседните ни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).