ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Разбиха мрежа за детска порнография в Пловдив и София
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:10 / 02.12.2005Коментари (1)2231
©
Това е забележителен пример за международно сътрудничество”-заяви на пресконференция в НСБОП Майкъл Кларк, представител на ФБР за България

Международна мрежа за разпространение на детска порнография беше разкрита при съвместна операция на НСБОП, ФБР и РЗБОП – Пловдив и следователи от Столичната следствена служба. Всички действия се наблюдаваха и контролираха от зам.-районния прокурор Петър Чалъмов. До момента са задържани шестима мъже. Операцията започна на територията на България и ще продължи в страни по цял свят.

Мъже между 25-30 години създават голяма база-данни, която съдържа снимки, клипове и филми с педофилско съдържание. Жертвите в тях са деца – момичета и момчета между 3 и 12 години. Фотографиите са направени в страните от бившата ОНД и Далечния изток. В посегателствата над децата участват възрастни мъже и жени, които в много от случаите са упоили малките жертви, за да се подчиняват без съпротива на техните желания. Ужасяващите кадри от насилие, групата е обменяла помежду си. Порнографското съдържание е било предлагано за продажба и на други педофили от страната и чужбина срещу заплащане или бартер /предоставяне на връзки към сървъри с педофилски сайтове/ . В хода на разследването е установено, че освен с възпроизводство и разпространение на педофилски материали, задържаните са разпространявали и нелицензиран софтуер, музика и филми, които са били разположени на сървъри от адресното пространство на български интернет-доставчик. Изяснено е, че педофилите ежедневно са обменяли информация с детска порнография по глобалната мрежа.
В хода на операцията антимафиотите атакуваха едновременно в Пловдив и София два центъра за разпространение на детска порнография, както и техническия офис на интернет-доставчика. В Пловдив от дома и офиса на един от задържаните П.П. /26 г./ бяха иззети над 30 000 педофилски снимки със сексуални посегателства на малолетни момиченца, както и множество компактдискове с клипове и филми на изнасилване на упоени деца. От мястото са иззети лаптоп и сървър. От софийски магазин за рок-музика и аксесоари в централната част са иззети компютър с над 2 гигабайта педофилско съдържание и 60 диска. От дома на друг задържан В.Д. /32 г./ в столичен квартал са иззети 3 харддиска и 300 компактдиска, на които в момента се извършва експертиза на съдържанието. От техническия офис на българския интернет-доставчик, където са арестувани още четирима души, са иззети 2 сървъра с 4 терабайта обем от твърдите дискове, в които се съдържа незаконен софтуер, над 1 милион песни в МП-3 формат от каталога на световните музикални компании, както и най-хитовите филми. Доказано е, че от тези сървъри уличените за разпространение на педофилска информация са теглили различно незаконно съдържание. Операцията по разкриване на участниците в международната педофилска мрежа продължава и в момента. По случая е образувано следствено дело.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
4040
на 04.12.2005 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Борба за влияние в Близкия Изток
Електронно таксуване в градския транспорт
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Шахматни състезания
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: