Разбита престъпна група при съвместна акция на българската и испанската полиция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:28 / 07.10.2004
1772
Организирана престъпна група е установена след съвместна работа на полицейските служби на Испания и България, съобщи пресцентърът на МВР. В продължение на четири месеца са осъществявани проучвания и координация, обменяни са данни и информация по случая.
Задържани са петима от деветчленната група на възраст от 24 до 38 години.
Установено е, че от дълго време те са се занимавали с незаконно отнемане и трафик на моторни превозни средства, домови кражби, фалшифициране на документи, пари и кредитни карти. В актива им фигурират също измами и незаконно притежаване на оръжие. Деветимата са пребивавали във Валенсия с фалшиви документи, което е затруднило установяването на самоличността им. В хода на разследването станало ясно, че при кражбите на автомобили от марките „Ауди”, „Фолксваген”, „Нисан” и „Мерцедес” са използвани ключове-мостри с много добро качество. При обиск в жилището на един от задържаните са иззети значителна сума в евро и портативен компютър, с който са били изработвани фалшиви кредитни карти. В дома на друг са намерени 5 300 таблетки екстази, пистолет „Макаров” със заглушител и електронна апаратура от висок клас.
По време на полицейската операция в Испания са открити откраднати „Ауди А6”, „Нисан Террано”, камион „Ивеко”, регистрационни табели и документи за 18 превозни средства, фалшиви кредитни карти и документи за прикриването им и скъпа техника, закупена с фалшивите карти. Установено е, че единият от задържаните е автор на три взломни кражби, извършени на територията на чуждата държава.
Четирима от задържаните имат влезли в сила присъди в България за кражби и въоръжени грабежи, съобщи на пресконференция главният секретар на МВР генерал-лейтенант Бойко Борисов.
За лидер на престъпната групировка се счита задържаният Румен Стойчев, за когото в информационните масиви на полицията няма данни да е напускал официално страната. Установено е също, че двама от задържаните Николай Колев и Ивайло Василев са заподозрени за извършването на въоръжения грабеж във Велико Търново на 30 август 2002 година. За Василев също няма данни да е напускал страната
Работата по случая продължава. Българската полиция ще изяснява криминалното минало на трима от задържаните, за да се подготви евентуалната им екстрадиция.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Задържаха двама от най-известните автокрадци у нас
Гаранцията само на хартия, отказват ремонт на техника
Акция в имоти на депутата Джейхан Ибрямов
Тежка катастрофа с джип на "Гранична полиция", двама полицаи са р...
Малко е нагла: Диона отиде на плаж в Дубай вместо да се яви в съд...
"Гранична полиция" получи 60 нови високопроходими автомобила


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).