Разкриха престъпна група за трафик на наркотици

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:03 / 26.09.2005
1752
Международна организирана престъпна група за трафик на наркотици бе разкрита и неутрализирана при съвместна спецоперация на служители на НСБОП, регионалния офис на ДЕА в Истанбул, Агенция "Митници" и гръцката полиция. Всички действия са проведени под надзора на Окръжна прокуратура-Благоевград. Задържани са четирима българи и един гръцки гражданин, сред които и организаторът на канала -36 годишният С.Г.

В хода на полицейското разследване се установи, че мъжът е организирал стройна система за трафик на наркотик от Турция през България за страните от Западна Европа. Организаторът е разделил подготовката на канала на няколко етапа. За всеки от тях той назначавал пряк отговорник, на чието подчинение работели ограничена група от хора. Те разполагали с информация единствено за преките си задължения. Едната от групите работела по посрещане на чуждестранните куриери на дрога; друга била ангажирана с изработване на тайниците в автомобилите; трета - с укриване на наркотика и зареждане на тайниците.

На 24 септември преди обяд 27 - годишният гръцки гражданин М.В. влязъл в страната и веднага осъществил контакт с българския организатор и обкръжението му. Целта му била да стигне до Благоевград.Там той планирал да се снабди с хероин, който да укрие в автомобила си и да го изнесе за Гърция. "Подчинените" на С. Г. изработили тайниците и ги заредили с 38 пакета с общо тегло 19 кг от кафявата субстанция, след което гъркът се отправил към границата. На ГКПП "Кулата" наркотикът бил открит при митническа проверка.
За 72 часа са задържани гръцкият гражданин, организаторът на канала и тримата от неговите помощници.

По случая е образувано следствено дело.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кристалина Георгиева: България има шанс да влезе в еврозоната дог...
Вицепрезидент на банка: На едни 1000 лв. при превалутиране хората...
Експерт: Нивото на лихвите в България е историческо
Много панелни сгради в големите градове са достигнали своя предел...
Втори самолет с евакуирани българи от Ливан кацна у нас
Известен българин: Изнемогваме! Много скоро ето това ни чака


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).