Разстреляният от хеликоптера е българин, потвърдиха от ''Хели еър''

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:12 / 23.04.2005
3576
От авиокомпания "Хели еър" потвърдиха, че разстреляният мъж от видеозаписа, разпространен по интернет, е командирът на хеликоптера Любомир Костов.

Припомняме, че във видеозапис, разпространен в Интернет, екстремистката организация "Ислямска армия в Ирак" , която се призна за виновна за свалянето на хеликоптера на българската компания "Хели ер", показа как е убила последният оцелял на борда. Записът е с продължителност около 3 минути и на него се виждат отломките на хеликоптера и един ранен казва на английски: "счупен е", имайки предвид може би крака си. След малко се чува изстрел, той е доубит и се чуват думите: "Аллах е велик".
Двамата пилоти - Любомир Костов и Георги Найденов са едни от най-подготвените и квалифицирани вертолетни български летци, коментират техни колеги. 42-годишният пилот Любомир Костов е роден в Кюстендил и е завършил първия специализиран вертолетен випуск във ВНВВУ "Г. Бенковски" в Долна Митрополия през 1983 г. за целите на гражданската авиация. Има над 6 000 летателни часа. Другият пилот Георги Найденов и бордният инженер Стоян Анчев са от Пловдив. 53-годишният Найденов е с много по-голям опит от колегата си Костов. Той има 10 хиляди летателни часа. Завършил е в Долна Митрополия, след което е служил в армията и в Специализирания отряд за извършване на авиационни услуги от въздуха с вертолети. Анчев работи от 20 години в авиацията.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Слави Трифонов за Лена Бориславова: Много мъже биха направили вси...
Голяма беда споходи наша спортна легенда: Отчаян и съсипан съм!
Празник е
Жълт код е обявен в 3 области
Кристалина Георгиева: България има шанс да влезе в еврозоната дог...
Вицепрезидент на банка: На едни 1000 лв. при превалутиране хората...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).