ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Редник Гърди Гърдев е повишен посмъртно в звание младши сержант
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:52 / 05.03.2005Коментари (0)1736
©
Редник Гърди Христов Гърдев е повишен посмъртно в звание младши сержант със заповед на началника на Главния щаб на Сухопътни войски, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.
Тленните останки на загиналия снощи в Ирак български боец ще бъдат транспортиране със специален полет утре вечер. Погребението е насрочено за вторник от 10 ч. в родното село на младши сержант Гърдев Долно Сахране. Поклонението ще бъде в дома му.
Президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Георги Първанов изпрати съболезнователно писмо до родителите на редник Гърди Гърдев, загинал на 4 март 2005 г. при отблъскването на терористична атака срещу български патрул в Ирак, съобщи прессекретариатът на Президенството.
С енергичните си действия, рискувайки живота си, вашият син допринесе за отблъскването на атаката, защити другарите си, се казва в писмото. Президентът подчертава, че със своята доблестна служба, достойно изпълнен войнски дълг и геройска смърт редник Гърди Христов Гърдев се е доказал като истински българин, носител на най-висшите национални добродетели. Името му ще остане завинаги в летописа на българската бойна слава и в нашите сърца, уверява президентът.
Споделям вашата мъка и се прекланям пред светлата памет на вашия скъп син, се казва в заключение в съболезнователното писмо на държавния глава.
Министър-председателят Симеон Сакскобургготски изпрати съболезнователен адрес до семейството на редник Гърди Христов Гърдев. "Като родител разбирам колко е непрежалима загубата на един син и споделям мъката ви в този труден момент. Редник Гърдев изпълни своя воински дълг с кураж, професионализъм и доблест. България ще го помни. Бог да го прости!", пише премиерът.
“Убеден съм, че Родината ни винаги ще съхранява жив спомена за неговия героизъм и за професионализма, с който той осъществяваше мисията си в защита на мира и демокрацията.Дълбок поклон пред светлата памет на редник Гърди Гърдев!", се казва в съболезнователния адрес на председателя на Народното събрание Борислав Великов.
“От името на ръководството на Министерството на отбраната, на Генералния щаб на Българската армия и лично от наше име приемете най-искрените ни съболезнования за гибелта на вашия син и близък младши сержант Гърди Христов Гърдев. С преждевременната смърт на Гърди ние загубихме високоподготвен воин и уважаван от колегите си боен другар.
Той загина в Ирак със смъртта на храбрите, изпълнявайки с чест мисия в борбата срещу тероризма. Думите са безсилни пред загубата на един млад живот, който можеше още много да даде на Родината, на своето семейство и на близките си. Младши сержант Гърди Гърдев ще остане завинаги в сърцата на всички нас - хората, свързани с Българската армия, като пример за безрезервно отдаден на военната професия живот.
Съпричастни сме към Вашата загуба, скъпи близки на загиналия и дълбоко скърбим заедно с Вас, се казва в съболезнователната телеграма до семейството на загиналия боец, изпратена от министъра на отбраната Николай Свинаров и началника на Генералния щаб на Българската армия генерал Никола Колев.
Министърът на труда и социалната политика Христина Христова е разпоредила на служители от дирекция "Социално подпомагане" да се свържат веднага с близките на загиналия войник. От фонд "Социално подпомагане" ще бъдат отпуснати 1000 лева за посрещане на най-неотложните нужди на семейството, съобщи правителствeната информационна служба.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Купа на България сезон 2024/2025
Първа лига, сезон 2024/2025
Секретна операция: Задържаха известен диригент за присвояване на много пари
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: