ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Редовната консумация на подобни неща може да провокира развитието на рак на дебелото черво и стомаха | ||||||
| ||||||
Тя поясни, че полуготовите продукти, включително такъв популярен продукт като колбасите, съдържат голям брой подобрители на вкуса, стабилизатори и аромати, както и консерванти, които подобряват външния им вид и удължават срока на годност. Освен това по време на производството на полуготови продукти месото се обработва с различни вещества, което може да доведе до образуването на канцерогенни съединения. Баранова подчерта, че заедно тези фактори повишават значително риска от развитие на два вида рак – на дебелото черво и на стомаха. Освен това редовната консумация на месни гастрономически продукти застрашава образуването на камъни в жлъчката, отбеляза терапевтът. Според нея същите колбаси съдържат много трансмазнини и нискокачествени наситени мазнини, които причиняват уплътняване на жлъчката и забавят изтичането й. Това води до нейния застой и в резултат на това образуване на камъни, обясни лекарката. По-рано гастроентероложката Алия Усеева предупреди за опасностите от изпиването на чаша вода на празен стомах. Според нея ползите от този навик не са доказани, а в същото време може да навреди на храносмилането. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Покажи:ВсичкиМоите | На приятели |
на 03.01.2025 г.
0
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Рано тази сутрин ново земетресение в България
09:45 / 04.01.2025
Мария Петрова: Бяха ме отписали
21:41 / 05.01.2025
Мобилен оператор: Увеличаваме месечния абонамент с 2 лева
12:54 / 06.01.2025
Мартина Вачкова: Много съм щастлива
20:17 / 05.01.2025
НИМХ с предупреждение за времето през следващата седмица
17:23 / 05.01.2025
Актуални теми
Абонамент
Анкета