Република Корея ще признава българските шофьорски книжки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:58 / 07.09.2011
1462
Българските свидетелства за управление на МПС ще бъдат признавани от властите в Република Корея и ще бъдат подменяни с местни шофьорски книжки срещу попълнена молба и представено разрешение за пребиваване на територията на страната.

Това предвижда проект на междуправителствено споразумение на България и Република Корея за взаимното признаване и подмяната на националните свидетелства за управление на МПС, одобрен на днешното заседание на кабинета. Целта на документа е да се улесни движението по пътищата за българските и корейските граждани, пребиваващи дългосрочно на териториите на двете държави, както и да се засилят двустранните политически, икономически и културни отношения.

Споразумението урежда компетентните органи, формите и процедурите за взаимното признаване и подмяната на българските и корейските национални шофьорски книжки, както и изискванията към техните притежатели.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Политолог: Всичко изглежда съшито с бели конци! Трифонов се превр...
Въшният ни министър обсъди отпадането на визите за българите, път...
Пореден инцидент на "Тракия": Автомобилни гуми се разпиляха на ау...
Отляво на фалшивите банкноти е залепено холограмно фолио, предназ...
"Има такъв народ" утвърди листите за изборите: Слави Трифонов пов...
ЕК отпуска спешно близо 11 млн. евро за българските фермери


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).