Ресторантьор: Най-хубавата пица съм ял в България, в Италия вече ги правят имигрантите им

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:59 / 08.08.2024
10782
Атанас Димитров, зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), изтъкна, че в Турция, Гърция, Хърватска се влагат много средства за промотиране по всякакъв начин.

"Държавата там подкрепя туризма. Нито един лев, вложен в реклама, не е загубен. Има какво да подобрим, стараем се и се развиваме. Трябва да разберем, че подкрепяйки нашия, българския туризъм, подкрепяме себе си. Гърция е създала усещане за безметежност, но качеството на продуктите не е чак толкова по-различно. У нас също има вкусна храна. Ходих в Италия, но там пици вече правят имигрантите им. Най-хубавата пица съм ял в България. Бих сравнил нашия сектор със спорта - занимават се предимно млади хора", отбеляза още експертът.

Според Димитров у нас има добре подготвени кадри, но не са достатъчно. По думите му внос на работна ръка от трети страни не е устойчиво решение.

Той уточни, че българските плодове и зеленчуци са с различен, хубав вкус и това се отразява на храните, които се приготвят и предлагат, но документирането при снабдяването затруднява и производители и потребители в туризма.

"Може би е добре да се обособят специализирани тържища с български стоки за задоволяване на нужното количество в сектора", допълни Димитров.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Слави Трифонов не се сдържа: Мога да бъда много груб, даже може д...
Катастрофа затруднява движението по АМ "Тракия"
След полицейско преследване хванаха нелегални мигранти в Бургас
Даниел Митов за думите на македонския вицепремиер: За такава обид...
Черната кутия на падналия самолет край Граф Игнатиево ще бъде раз...
Пожар в локомотива спря влака София-Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).