Роми без билети спряха влака София - Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
08:20 / 03.08.2005
2424
Пътнически влак № 10 115, движещ се по маршрут София – Пловдив, който в потеглил от гара София вчера в 16:55 ч., спря принудително заради голяма група пътници от ромски произход, които отказаха да закупят билети за пътуването си. БДЖ ЕАД са извършили поредната блокадна проверка на този влак (проверител на всяка врата), което е отклонило нередовните пътници на Централна гара – София, съобщиха от БДЖ. Независимо от засилените мерки в посока ограничаване на безбилетните пътувания, група роми от около 20 - 30 човека прави опит да се качи на влака на гара Подуяне без закупени билети. При вида на блокадната проверка някои от тях се връщат на билетните каси и закупуват билети от Подуяне до Вакарел. Това е забавило влака с 16 минути. По информация на служители на БДЖ ЕАД ромите редовно пътуват до Ихтиман и закупените билети до най-близката гара имат за цел да им осигурят преминаване само през блокадната проверка.
Голяма група от около 100 роми се опитва да се качи на гара Искър отново без редовни превозни документи. Някои от тях грубо избутали проверителите от вратите, а други през това време закупили билети от гара Искър до гара Вакарел. Крайната мярка, която служителите на БДЖ ЕАД се принуждават да предприемат, е да сигнализират органите на реда за безредиците. При пристигането им на мястото ромите вече се били качили във влака. Полицията е предупредила колегите си във Вакарел да очакват в готовност проблемния влак. Поради принудителното спиране на гара Искър влакът се е забавил с 15 минути от редовния си график на движение.
На гара Вакарел ромите със закупен билет до Вакарел отказват да напуснат влака и това предизвиква реакцията на представителите на полицията, които очаквали пристигането на композицията. Въпреки полицейската намеса само част от нарушителите са свалени от влака, останалите са продължили пътуването си без редовен превозен документ.
По време на пътуването служителите на БДЖ ЕАД многократно са били заплашвани от ромите.
Влакът е пристигнал на крайната си гара Пловдив с около един час закъснение.
БДЖ ЕАД се извиняват на редовните си пътниците за причиненото неудобство.
Информацията е на focus-news.

Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Кристалина Георгиева: България има шанс да влезе в еврозоната дог...
Вицепрезидент на банка: На едни 1000 лв. при превалутиране хората...
Експерт: Нивото на лихвите в България е историческо
Много панелни сгради в големите градове са достигнали своя предел...
Втори самолет с евакуирани българи от Ливан кацна у нас
Известен българин: Изнемогваме! Много скоро ето това ни чака


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).