Росен Плевнелиев идва в ПУ утре

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:14 / 11.12.2013
1936
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Инициативата на Президента на Република България "Младежка визия за развитие на България" ще се проведе утре, 12 декември, от 13:00 ч. в Аудитория 6 на Ректората на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".

Младите хора могат да имат ценен принос за развитието на страната. Тяхното участие в определянето на приоритетите за развитие на България, в намирането на отговор на обществените проблеми и предизвикателства е от съществено значение, за да могат всички млади хора да използват пълноценно своите способности и да намират приложими, целенасочени и устойчиви решения, смятат от Президентството. Това е и причината за втора поредна година да се провежда инициативата "Младежка визия за развитие на България" за насърчаване участието на младите хора в процеса на вземане на решения.

Срещата утре ще открие президентът Росен Плевнелиев, след което ще се проведат дискусии по панели, наподобяващи Съветите към държавния глава. Основната тема е "Моят свят" - Световният дебат на ООН, посветен на Целите на хилядолетието и новия Дневен ред за развитие на света след 2015 г. през погледа на младите хора в България. Национална цел на България".

В инициативата ще участват абсолвенти, предложени от акредитираните висши учебни заведения в страната, до 35-годишна възраст и завършили с отличие образователно-квалификационна степен "магистър" след 1 януари на 2013 г.

Могат да се включат и младежи, които са завършили висше образование в чужбина и отговарят на няколко условия и изисквания. Те трябва да са завършили с отличие образователно-квалификационна степен "магистър" след 1 януари на 2013 г., да са на възраст до 35 години, тъй като поради спецификата на целта участие в инициативата могат да вземат лица на възраст от 18 до 35 г. Този възрастов интервал се приема за "младежки" според европейските критерии.

Панелите ще се ръководят от секретарите и съветниците на Президента, отговарящи за съответната дейност. По време на дискусиите участниците ще имат възможност да направят 3-минутно изказване по проблематиката. След разискванията съответният секретар на Президента ще обобщава основните констатации и предложения.

След провеждане на срещата се предвижда официално закриване от Президента на Република България.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Президентът: Днес се разделяме с двама достойни летци
Аптекар: Поставянето на вендинг машини за лекарства е потенциално...
Атанас Атанасов: Не знам за какво говори Борисов, провалът на рот...
Явор Колев: Кибервойната може да доведе до загубата на човешки жи...
Доц. Наталия Киселова се кандидатира за депутат
Лекар: Молбата ми е да сте внимателни с тези безкрайни реклами


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).