Рождество е!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
10:12 / 25.12.2006
2376
На Рождество християнският свят чества раждането на Божия Син Исус Христос (Спасителя Помазаник). Според Евангелието то станало в гр. Витлеем, провинция Юдея.

Пророк Исая предсказал, че Христос ще се яви на света още стотици години преди Христа.

Малко преди раждането майка му Мария, заедно с годеника й Йосиф, отиват във Витлеем, където трябвало да се регистрират по заповед на кесаря Август. Те обаче не могли да намерят място в страноприемницата и били принудени да се подслонят в един празен обор. Пастирите държали овцете си на полето по това време и пазели нощна стража. Мария родила сина си, повила го в пелени и положила в ясли.

В мига на рождеството в небето пламнала необикновена светлина, явил се ангел, който съобщил на намиращите се наблизо пастири, че на света е дошъл Спасителят. Витлеемските пастири били и първите хора, които се поклонили на Божия Син. Рождество Христово донася частица от святостта на небесния мир. С неговото идване на земята се отбелязва началото на новата ера - новия завет.

Всички християни почитат празника Рождество като ходят на църква. През тези дни те не работят, а прекарват повече време със своето семейство, спомняйки си какво е направил Исус Христос за нас преди близо 2006 години. Информацията е агенция "Фокус".

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Почина голям преводач, редактор и полиглот
Ето какви са средните заплати в "Български пощи"
Започва предизборната кампания
Последният петък от септември - като първия от август
Лена Бориславова: Това не е нормално!
Цирк в парламента: Депутатите останаха на тъмно и запяха национал...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).