Ръст от 11% на сделките с недвижими имоти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:45 / 03.09.2013
1727
През първите шест месеца на 2013 г. се наблюдава ръст от 11% при сделките с недвижими имоти. Това съобщават от Националното сдружение "Недвижими имоти" (НСНИ) и прогнозират, че този темп на нарастване ще се запази до края на годината.

Основната част от сделките за покупка на недвижими имоти се случват с лични спестявания. Експертите обясняват това с по-голямата стабилност, която вдъхва спокойствие на купувачите.

Пазарът на земеделски земи е най-динамичният в последните 4-5 години и пазарът на недвижими имоти е пряко свързан с него. Хората, които продават земя, логично влагат освободените средства в жилищни недвижими имоти.

"Тази година се надяваме да приключи със стабилност и с подобряване на макросредата и догодина броят на покупките на стартиралото ново строителство да се повишава", посочи на пресконференция председателят на НСНИ Иван Велков.

Източник: Ekipnews


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Брутална катастрофа на столичен булевард, шофьорът лежи на пътя
Хампарцумян: Политическият дебат в България е на примитивното нив...
МВнР: България няма връзка с взривовете в Ливан и Сирия
Бойко Борисов ще води листата на ГЕРБ в Пловдив
Заснеха торнадо по Черноморието
Голям пожар на 30 км от Пловдив затвори магистрала "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).