С нови таблети, раници, тетрадки и помагала от А1 270 деца от приемни семейства започнаха новата учебна година

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
16:38 / 13.09.2024
1693
В навечерието на първия учебен ден А1 и Националната асоциация за приемна грижа (НАПГ) традиционно зарадваха 270 деца от приемни семейства с нови раници, таблети, тетрадки и помагала. Сред тях са 20 първокласници, а 126 деца са на възраст между втори до шести клас, в гимназиална възраст са 117 подрастващи - от седми до дванадесети клас от различни региони в страната.

Тази година тържеството, организирано от А1 и НАПГ, в чест на началото на учебната година за децата в приемни семейства се проведе в Пазарджик. По време на събитието 21 деца, растящи в приемна грижа, получиха специално подготвени за новата учебна година таблети, раници с тетрадки, образователни пособия и учебни помагала. Сред тях бяха двама първокласници, 13 ученици от 2 до 6 клас и 6 момчета и момичета в гимназиална възраст от 8 до 12 клас.

В празника се включиха кметът на Пазарджик Петър Куленски, заместник-кметът по социалната политика Гергана Ичева, областният управител на Пазарджик Валентина Кайтазова и директорът на регионалната дирекция за социално подпомагане Цветелина Арапова. В рамките на събитието децата и техните приемни родители имаха възможност да премерят сили в кулинарно състезание за най-добър ученически здравословен сандвич. Отборите се състезаваха под ръководството на шеф Лъчезар Чоткин, победител в последното издание на реалити формата "Хелс Китчън".

Нина Неделчева-Георгиева от А1 и изпълнителният директор на НАПГ Александър Миланов връчиха специално подготвените раници с тетрадки и помагала и поздравиха всеки от учениците и техните приемни семейства.

"В А1 вярваме, че всяко дете има нужда от безопасна, стимулираща и подкрепяща среда. Затова вече над 10 години подкрепяме каузата на приемната грижа, която създава условия за спокойно и щастливо детство на децата с труден старт в живота. Щастлива съм да съм част от празника на децата и да поздравя тях и семействата им с началото на учебната година. Пожелавам с лекота да преминават по пътя към знанието", коментира Нина Неделчева-Георгиева от А1 България.

"В наши дни за част от децата спокойствието и щастието стават възможни, благодарение на грижите и всеотдайността на техните приемни семейства и на благородството на отговорни компании и организации като нашите партньори. А1 за девета поредна година ни подкрепят да екипираме децата с нови раници и тетрадки. Благодарни сме за подкрепата им в този важен за децата и техните приемни родители ден, с който започва пътешествието им по пътя на знанието", заяви Александър Миланов, изпълнителен директор на Националната асоциация за приемна грижа.

Петър Куленски, кмет на Община Пазарджик, се включи в празника "Отново на училище": "За мен е огромна радост, когато видя толкова много деца, събрани заедно на едно място. Като млад баща за мен темата с децата в приемна грижа е още по-чувствителна и държа те да могат да получават качествени грижи. Нещо повече: приемствеността, която имаме дълг да оказваме, е ключова, за да могат дечицата да не бъдат маргинализирани и да не се чувстват обект на специален статут. Детето е дете: има нужда от внимание, грижа, топлота и много възможности за игра и забавление. Радвам се, че днес успяваме всички заедно да създадем това събитие, с което да им ги покажем и да утвърдим заявката си, че нито едно дете няма да бъде изоставено и неглижирано".

Валентина Кайтазова, областен управител на Пазарджик, сподели: "Отправям благодарност към приемните родители за голямата отговорност, която те са поели да се грижат и възпитават тези прекрасни деца. Децата са най-ценният капитал на нашето общество и ние като държава, община, местна общност, неправителствени организации, полагаме необходимите условия те да се чувстват щастливи. Поздравления и благодарности към Националната асоциация за приемна грижа и А1, всички съпричастни институции за организацията и провеждането на днешния празник. На всички деца желая здраве и успехи в училище".

Дългосрочната подкрепа на А1 за инициативите на НАПГ допринася за създаването на позитивна семейна среда за повече деца в страната. Инвестицията на А1 в каузата на приемната грижа у нас надхвърля общо половин милион лева за последните 10 години. Компанията подпомага провеждането на ежегодни национални лагери за приемни деца и тийнейджъри, кариерно консултиране за младежи и специални вечери за абитуриентите от приемни семейства, церемонии за принос в приемната грижа и годишни срещи на приемните родители.

РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Бимбалов: Истината е, че Джокович не си поръча чалга заради себе ...
Пловдивски лекари се борят за живота на бебе, след като майка му ...
Разкостиха Бебо Халваджиян
Шофьори зареждат гориво само в следобедните часове и така пестят
Експерт коментира платежните системи след приемането на еврото
Лена Бориславова: колегите от РСМ по вътрешнополитически причини ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).