ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Шеф Петров за скандалите с пържолите от 650 лв.: Всичко струва пари, дори и ледът | ||||||
| ||||||
"Този малък казус прекалено много се разтегли. Всичко струва пари. Знаете ли ледогенераторите какво електричество изразходват? Ледът се изпарява във въздуха, но сметката за ток не е въздушна. Въпросът е да имаме култура", каза шеф Петров. "Всичко струва пари, въпросът е ние да бъдем добре информирани и да имаме култура на хранене и уважение към тази индустрия“, изтъкна той. "Ние чухме че там работи едно момиченце, на което никой не чу неговата версия“, припомни Петров. Той обясни целия процес на сервиране на месото в скъпи ресторанти с високи цени. То се реже пред клиента и той избира кое точно парче иска, като дискретно им се показва и колко тежи то преди да се изпече. "Когато това месо се отрязва, тогава вече готвачите предполагат каква точка на изпичане иска“, обясни шеф Петров. "Колко по-изпечено го иска, толкова по-дебело парче се отрязва. Това е ритуал“, посочи той. "Аз за първи път сервирах това месо в България. Това беше преди 11 години“, припомни той. По думите му отглеждането на животните за въпросните скъпи стекове е цяла наука. "Някои от тия животни се масажират с бира, пият бира“, каза той. Шеф Петров коментира и поведението на мъжа от клипа – Пламен Христов. Той припомни, че в сметката са включени и други ястия. "И 10 лв. за сервитьорката "да се радва“, коментира той. "Жена му е добра операторка. Снимаше всичко, добре го снима“, каза още готвачът. Според него мъжът се готви за предизборна кампания. Проф. Румен Драганов от Института за анализи и оценка в туризма отбеляза с радост, че в България вече са се появили ресторанти на световно ниво. "В момента, в който вие прекрачите прага на ресторанта, вие влизате в договорни отношения с ресторанта. Той влиза в договорни отношения с вас и вие с него“, изтъкна той. "В менюто е написано на български и на друг език наименование, съдържание на порцията, алергени, грамаж, цена. Вие трябва да знаете, че договарянето започва оттук нататък“, обясни той. Според него по казуса с пържолите във Варна няма никакъв спор – сметката е платена. "Ние нямаме никакъв спор. Ако има някакъв спор, той може да бъде между страните по възможно най-добрия начин. Ако не могат да го решат помежду си, те трябва да го отнесат към районния съд. Няма КЗП, НАП, Министерство на туризма“, заяви той. "Ресторантът може да заведе дело за уронване на доброто име“, припомни той. "България има 4 хотела на "Мишлен“. Жалко е, че дори собствениците им не го обявяват“, каза шеф Петров. "Защо не ги споменаваме тези неща? Защо тези, които постигат нещо, трябва да работят с чужденци?“, попита той. Проф. Драганов изтъкна, че България разполага с разнообразие за всеки вкус – от безлюдни плажове, където никой не е стъпвал от 10 години, до претъпкани плажове с всякакви чужденци. |
Още по темата: | общо новини по темата: 1248 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/208 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Покажи:ВсичкиМоите | На приятели | Покажи и всички отговори
Aнонимен
на 24.07.2023 г.
0
Aнонимен
на 23.07.2023 г.
0
Aнонимен
на 23.07.2023 г.
0
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Синоптик: От 6 декември започва продължителен период на снеговалежи
14:11 / 28.11.2024
Годеж 17 години след първата им среща, когато са били деца
15:49 / 29.11.2024
Виктор и Беба отново заедно
08:42 / 29.11.2024
Ударно начало на декември за три зодии
14:46 / 28.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив? | ||
Да (5800) | 58% | |
Не (3209) | 32% | |
Не мога да преценя (947) | 10% |