Шефът на "Ел Би Булгарикум": Дебатът за фалшивите млечни продукти ще изостри вниманието към истинските

Автор: ИА Фокус
Коментари (1)
12:44 / 17.02.2025
7557
"Ел Би Булгарикум" продължава да залага на качествените и здравословни продукти, произведени от 100% българско сурово мляко. Това обяви изпълнителният директор на държавната млекопреработвателна компания Живков Живков.

Според него дебатът за фалшивите млечни продукти на пазара е полезен за бранша, защото ще изостри вниманието на потребителите към истинските и качествени мляко, сирене и кашкавал. Живков изрази съгласие с опитите да се изсветлят некоректните практики в млекопроизводството, но в същото време изрази притеснение това да не навреди на цялостното отношение на българите към родните млечни продукти.

"Ел Би Булгарикум“ ЕАД е известно с над 60-годишните си традиции в производството на млечни продукти и с качеството, комбиниращо старите български рецепти и иновативните решения на учените на компанията.

Нов продукт на пазара

На 14 февруари компанията добави нов продукт към портфолиото си - иновативен пробиотичен айрян без лактоза. Той е част от здравословната серия на фирмата PROWAY.

Датата не е случайна – производството на ферментирало мляко е също толкова стара българска традиция, колкото и създаването на хубаво вино. От векове българите правим и двете, а според някои сведения и виното, и киселото мляко са ни завещани от траките, населявали земите ни преди хилядолетия.

Новият пробиотичен айрян е създаден в Научноизследователския център на "Ел Би Булгарикум“ и се произвежда от 100 процента висококачествено сурово българско мляко.

Технологията

Използваната уникална технология за разграждане на лактозата позволява пълното й премахване без загуба на ценните свойства на млякото. При процеса естествено присъстващата в млякото млечна захар се разгражда до по-лесно усвоимите галактоза и глюкоза, които не причиняват дискомфорт дори при хора с лактозна непоносимост. Този процес гарантира, че всеки може да се наслади на традиционния вкус на айряна без стомашни неразположения.

Всичко това прави новия айрян на "Ел Би Булгарикум“ абсолютно уникален за пазара на млечните продукти в България.

Полезните свойства

Безлактозният пробиотичен айрян на "Ел Би Булгарикум“ е изцяло съобразен с потребностите на хората, които имат непоносимост към лактоза. Освен това той е в синхрон с все по-нарастващото търсене на истински и здравословни храни, затова е подходящ и за всички любители на полезните храни и напитки. Формулата на новия продукт включва над 50 милиарда живи пробиотични бактерии, благодарение на специално селектирания пробиотичен щам Lactobacillus plantarum. Той е патентован със своите свойства да подпомага храносмилането, да укрепва имунната система и да намалява риска от стомашно-чревни разстройства.

Безлактозният айрян PROWAY е обогатен с висококачествени суроватъчни млечни протеини, които са лесно усвоими и са подходящи за възстановяване при физическа активност.

Вкусът

Освен здравословните свойства на традиционния айрян, новият продукт на "Ел Би Булгарикум“ е запазил и неповторимия вкус на млечните продукти на компанията. Безлактозният айрян идва след повече от тримесечно очакване. Още през ноември той бе представен като пилотен продукт в рамките на международното изложение "Пътят на млякото“ и получи категоричното одобрение на посетителите на щанда на "Ел Би Булгарикум“.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
147 години свободна България: Тържествената заря-проверка в София...
Колите по АМ "Тракия" спряха
Почина певецът на "Марина, Марина" и "Бела Белинда"
Президентът: Предстоят ни изпитания
Повдигнаха обвинение за умишлено убийство на мъжа, който нападна ...
Катастрофа блокира част от АМ "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).