Ще се справи ли държавата с джигитите на пътя и нарушенията с мощните им коли?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:22 / 13.11.2023
2022
Важно е МВР по-активно да подкрепи усилията на всички - да има повече мобилни и стационарни камери. Както има мерки срещу футболното хулиганство, трябват спешни мерки за хулиганството по пътищата - рисковите водачи да са на отчет, заяви в "Здравей, България" по Нова тв Тенчо Тенев, бивш шеф на КАТ-София.

Защо причинилият катастрофата с Ферарио Спасов е останал невидим за полицията, а всички в Лясковец го знаят кой е и какво прави, какви нарушения има - бутнал е стълб с колата си в центъра на Лясковец и никой не е реагирал.

На този етап смъртността по пътищата не може да се намали само с рестрикции и санкции. Откакто е въведено наказанието конфискация на коли при употреба на алкохол са загинали 26 човека, като прибавим и иззетите коли - значи санкциите не работят, добави Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка. Според него ако политиците искат да направят нещо, то след 10 г. може да се получи.

Трябва да въздействаме на новото поколение, което сега е на по 5 г., и на родителите. Пътят е дълъг и всички трябва да го извървим заедно. Това е социална политика - родителите да възпитават децата си за опасностите на пътя и че може да отнемеш нечий живот. Нямаме ролята на семейството и на учителите, няма политика за подобно възпитание. 

Всички нарушители са със скъпи и мощни автомобили - да се направят проверки откъде даден нарушител има пари за такава кола.

Трябва нова пътната политика - на пътя, където загина Ферарио Спасов трябваше да има мантинели, да се оправят шахтите по улиците и булевардите - капаците им никога не са на нивото на пътя, винаги са или по-ниско, или по-вискоко. това е много опасно, обясни Йонко Иванов.

Виж коментарите (2)

Още по темата (23):
27.09.2024 Съдът отложи делото за смъртта на Ферарио Спасов
24.06.2024 60 нарушения за 6 месеца е допуснал обвиненият за катастрофата с Ферарио
Спасов
20.02.2024 Ферарио Спасов щеше да навърши 62 години днес
15.01.2024 След смъртта на Ферарио Спасов Начо продава луксозния си палат
16.11.2023 Начо Пантелеев изнесе нови подробности за тежката катастрофа
14.11.2023 Кой е Начо Пантелеев?
Още новини от Национални новини:
Страшна е била катастрофата на пътя София - Варна! Има пострадал ...
Атанас Илков поиска главата на полицейски шеф
Кардиолог предупреди: Сърцето боли, когато е болно
Срещу 5000 лева пуснаха шофьора, който прегази семейство пешеходц...
За една година цената на бензина падна
Верижна катастрофа на АМ "Тракия", има пострадали


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).