Ще си сътрудничим с Нюйоркската полиция в борбата с наркотрафика и трафика на хора

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:50 / 14.02.2006
1430
Надявам се разговорите с българската делегация от МВР да са само началото на поредица от срещи и знак на бъдещото сътрудничеството между българската и нюйоркската полиция, заяви полицейският комисар на Ню Йорк Реймънд Кели. Той окачестви срещата си с министър Румен Петков като положителна и допълни, че очаква активен обмен на информация занапред.

Продължава официалното посещение в САЩ на делегацията, водена от министъра на вътрешните работи Румен Петков. Заедно със заместник-министър Бойко Коцев, главния секретар на МВР генерал Илия Илиев и директора на НСС ген. Иван Чобанов, той ще посети правоприлагащи агенции на САЩ, които през последните години са важен партньор на България в борбата с организираната престъпност и тероризма.

Началникът Нюйоркската полиция изрази очакване, че първата му среща с представителите на българското вътрешно министерство ще е началото на полезно бъдещо сътрудничество. Акцент на разговорите с комисар Реймънд Кели бяха активният обмен на информация, борбата с наркотрафика и трафика на хора. Дискутирахме спецификата на задачите на полицията в Ню Йорк и в България, особено по недопускане на терористични атаки, каза Румен Петков. Вътрешният министър представи на комисар Реймънд Кели новия закон на МВР и структурата на бъдещата Генерална дирекция на полицията, а Илия Илиев и Иван Чобанов имаха възможност да се запознаят с оперативната дейност на Нюйоркската полиция.

По-късно днес българската делегация ще се срещне с директора по операциите на Агенцията за борба с наркотиците Майкъл Браун и с първия заместник-директор на агенцията Мишел Лионарт. Във Вашингтон предстоят разговори и с главния прокурор на САЩ Алберто Гонсалес и директора на националното разузнаване Джон Негропонте.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Евакуираме още 61 души от Ливан
Намериха Панайот Донков
Магнитните бури през октомври
Започва ежедневна проверка на децата в детските градини
Още един самолет за евакуация на българите от Ливан
Карането на "изпарения" може да ви донесе не само повреди на кола...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).