Сигнал за тормоз и закани срещу журналист

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:03
405
Регионален журналист от Габрово твърди, че е подложена на системен тормоз от МВР и хора, чиито имена присъстват в неформални списъци по подозрение, че са купувачи на гласове. Надя Колева получила заплашителни съобщения, че ще бъде "унищожена". Тя има собствен регионален сайт, в който е публикувала списък с потенциални купувачи на гласове с техните прякори.

"Това беше скрийншот на списък, който видях в друга медия. Оттам извадих информацията само за Габрово", разказа Колева, предава NOVA.

По думите ѝ тя била заплашена преди въпросната публикация. "Случи се между подаването на една жалба срещу мен и кандидат-депутата, който първоначално изнесе информацията за тези списъци. След тази жалба по два канала до мен достигна посланието "Ще те унищожа". Не можах да подам и сигнал в полицията, защото това не е директна заплаха към мен", подчерта журналистът.

Колева заяви, че "заканата е дошла от човек, който присъства в списъците". "Мога да кажа, че човекът, пуснал жалбата срещу мен, е с прякор Памперса. След жалбата дойде и заплахата", обясни тя.

Журналистката дори била привикана в полицията, за да дава обяснения защо е публикувала "два прякора от списъка, оповестен от кандидат-депутата". "Един от хората се разпознал по прозвището си и ме извикаха да дам обяснения защо съм му го публикувала. Това за мен беше много странно, защото нямаше име, а само прякор", подчерта Колева. И допълни, че кандидатът за депутат, публикувал списъците, не е давал обяснения.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Зов за помощ: Марти се нуждае от 14 000 лева, за да живее. Сестра...
Адвокатът на собственика на балона: Виновен е парашутистът
Няма данни Борислав Сарафов да е извършил престъпления
23 градуса разлика утре между минималната и максималната температ...
МВнР: Изборните книжа и машините за гласуване зад граница са изпр...
Тол камерите започват да засичат скоростта!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).