Сигнализираме по интернет за корумпирани магистрати

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
15:05 / 29.11.2010
1430
Унифицирана система за приемане и обработване на жалби и сигнали за превенция на корупцията в съдебната система ще бъде изградена до дни. Тя ще бъде уеббазирана на сайта на Висшия съдебен съвет до 12 декември. Това съобщи по време на кръгла маса в Пловдив Пейчо Пеев, от фирмата изпълнител. Системата е по проект Ефективност, отчетност и координация в съдебната система на Висшия съдебен съвет (ВСС). Три от модулите вече са готови.

Информационната система ще даде възможност да се води прецизна статистика за извършените корупционни престъпления от магистрати, както и за наложените им наказания, обясни Пеев. Системата представлява електронен формуляр, който има отделни графи. Във формуляра има място за посочване и вида на престъплението и за името на магистрата. Система ще бъде само за сигнали за корупционни практики на магистрати, а не на служители на съда. Анонимните сигнали ще се препращат към архив, като сигналите ще бъдат разпределяни до компетентните органи за разглеждане. Произнасянето по тяхното решение ще бъде в срок до два месеца.

Източник: Дарик


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Обрат с полуразложения труп в Пловдивско, арестуваха съпруга!
Аутопсия разкри причината за смъртта на жената, брутално пребита ...
Кола се обърна по таван на магистрала "Тракия" до Ямбол
Нивото на ангажираност на хората над 60 години на трудовия пазар ...
КС определи като противоконституционно освобождаването на председ...
"Алианс за права и свободи" утвърди листите за изборите: Ахмед До...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).