Синоптик предупреди за времето

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
11:33 / 05.09.2024
14085
Празничните дни ще започнат с динамично време. Всички, които ще пътуват на юг, към Беломорието, в петък следобед ще пътуват на влажни пътни настилки с интензивни валежи. В петък ще превали и по Северното Черноморие, но по-интензивни ще бъдат валежите в западните части от страната. Това съобщи синоптикът Петър Янков.

В събота нова облачна вълна ще залее западните части от Балканския полуостров.

"Отново ще превалява. По-интензивни ще бъдат валежите в планинските райони от Западна България. Прогнозите са за около 10 до 15 литра на квадратен метър в югозападните райони. В източните части от страната - до 5 литра на квадратен метър. В неделя обстановката ще се подобри - слаби превалявания ще има около обед по Черноморието, облачността ще намалее. В югозападните райони ще бъде почти без валежи. Температурите ще се движат в рамките на 28 до 32-33 градуса. Морската вода вече е между 26 и 27 градуса", каза синоптикът пред Bulgaria ON AIR.

Времето през новата седмица

"Времето в понеделник ще бъде предимно слънчево. Бързо ще се заоблачава, но валежи не се очакват. В понеделник вечерта и във вторник започват по-интензивни валежи. До средата на следващата седмица ще вали главно в Западна и Централна България. От четвъртък започват превалявания, главно в Северна и в Източна България. Ще се натрупат водни запаси", прогнозира Янков.

Без валежи в първия учебен ден - 15 септември

"Сухо време, слънчево. Ще има увеличение на облачността в следобедните часове. Връхната дреха ще бъде необходима в сутрешните часове. През септември продължават проливните валежи. Условията за градушки намаляват. От средата на месеца се увеличават и условията за сутрешни мъгли, които пречат най-много на транспорта. Всички шофьори трябва да внимават. В средата на месеца започва период на затопляне и по-сухо време. Той ще продължи от 14 до 17 септември. Нови валежи се очакват между 19 и 20 септември. Астрономическата есен може да съвпадне с метеорологичната", информира Янков.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Бимбалов: Истината е, че Джокович не си поръча чалга заради себе ...
Пловдивски лекари се борят за живота на бебе, след като майка му ...
Разкостиха Бебо Халваджиян
Шофьори зареждат гориво само в следобедните часове и така пестят
Експерт коментира платежните системи след приемането на еврото
Лена Бориславова: колегите от РСМ по вътрешнополитически причини ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).