Сирена под 10 лева за килограм имат много вода!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:11 / 20.01.2022
2897
Защо и колко вода и Е-та има в сиренето в сравнение с количеството мляко? Журналистът от "Телеграф" Елена Йорданова е автор на разработка по темата заедно с д-р Сергей Иванов от Центъра по биология на храните.

Според изследвания на активни потребители над 70% от съдържанието на избраните за проучването сирена е вода. "Животински ензим със слепващ ефект придава познатия ефект на сиренето. Образуват се млечно-кисели бактерии и консумираме вредни бактерии, които чрез натрупване причиняват рак и други инфекции", разкри Йорданова пред "Нова нюз".

По думите й сирена с цена под 10 лв/кг имат високо водно съдържание. "Подобрителите са обозначени със съответните номера, т.нар. Е-та. Контрол има, но БАБХ няма как да стои пред всеки магазин, а потребителите с малко финансови средства търсят по-евтини продукти", обясни журналистът. 

От май месец продуктите с наличие на над 60% вода, трябва да бъдат отделени на различен рафт.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Десетки работници напускат - цели области могат да останат без то...
Луций Цезар или Гай Цезар? Разкрита е самоличността на статуята, ...
Райчев: Борисов никога не е бил с такива връзки в света, каквито ...
Meteo Balkans пусна пълна прогноза за декември, без сняг на Колед...
Кузман Илиев: Много важни се помислиха тези в парламента
На 76 години си отиде съдия Благовест Пунев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).