ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Скандалният олигарх Банев тихомълком е платил задълженията си за над 10 милиона лева
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:02 / 07.09.2023Коментари (0)7270
© БГНЕС
Николай Банев, който е пословичен с отказа си да плаща каквото и да е – от заплати и осигуровки на работниците си, през дължими данъци на държавата, та до дребни сметки за ремонти или услуги, този път по принуда е надмогнал себе си. Оказва се, че скандалният олигарх тихомълком е платил свои задължения за над 10 милиона лева.

Както се казва, бълха го ухапала. Да припомним, че Банев къта в швейцарските си сметки стотици милиони, изкарани от десетките приватизирани заводи, който през годините източи брутално и наряза за скрап, пише "Уикенд“.

С платените милиони, Банев успява да си запази резиденцията си в столичния квартал "Бояна", известна в бизнес средите като Мавзолея. Палатът със застроена площ от 720 квадрата разполага с над 12 декара парк и собствена хеликоптерна площадка. Обзавеждането изглежда ултра кичозно, дори и по стандартите на родните чалга баровци.

В стремежът си да се изкара като част от елита, бившия комсомолски функционер пръска над 100 000 лв. само за сребърни вилици и лъжици. Парите са платени в момент когато хилядите работници в заводите му мизерстват заради неплатени с месеци заплати.

Отделно е другата домакинска посуда – чаши, чинии, фруктиера, покривка за маса и други съдове. Естествено, всичките са от любимата на мутри и новобогаташи марка "Версаче". Само каната за вода на одиозното семейство Баневи струва 900 лева.

След като през 2019 г. прокуратурата най-после прогледна за безобразията на олигарха и му повдигна обвинение за пране на пари, куп кредитори събраха смелост да си поискат дължимото. Начело бе НАП, която след 3 години бездействие, внезапно се сети, че има да взема над 900 000 лева.

Претенции към Николай Банев предявиха БДЖ и дори "Софийска вода", след като богаташът години наред пълни басейна си в "Мавзолея" на аванта. Оказа се, че олигархът е "забравил" да плати няколкото хиляди лева за поръчаните покрай ремонта на резиденцията водопроводни тръби.

Всъщност, списъка с кредиторите заема няколко страници. След като многобройни подкани да плати не дават никакъв резултат, палата на Баневи, която се води собственост на фирма "Партнърс комерс", е запориран през март 2019 г.

Частен съдебен изпълнител с помощта на ченгета разби вратата, за да опише намиращите се вътре мебели, бижута, дрехи и други вещи на самозабравилата се фамилия. Насрочен бе и търг, като началната цена само за сградата беше 5 788 107 лв. без ДДС.

По непотвърдена информация, кандидати да купят резиденцията на Банев не са липсвали. За това и олигархът, нетипично за него, е принуден да развърже кесията си. Едно по едно, той започва да изплаща задълженията си към десетките кредитори. Последното плащане в размер на около 3 милиона лева е направено преди няколко месеца, твърдят запознати.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
Античен град Хераклея Синтика разкрива още от тайните си
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: