Скоро в България ще бъде внедрен софтуер, където клиентът ще може да види как ще изглежда в избран от него модел при при онлайн пазаруване

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:27
4318
Около 80 % от покупките, които хората правят, са на емоционална основа, обясни пред журналисти във Враца Мария Димитрова, мениджър Бизнес развитие в "Seomax“. Експертът бе лектор във форума "Digital4Vratsa - Дигитални възможности за бизнеса", в панела "Психология на онлайн пазаруването“.

Тя коментира, че очаква скоро и в България да бъде внедрен софтуер, които позволява клиентът да бъде сниман, измерен и с помощта на виртуална реалност да види как ще изглежда във всеки избран от него модел, което още повече ще улесни онлайн пазаруването.

По думите на Димитрова и онлайн пазаруването повишава допамина и адреналина у купувачите. Затова тя съветва фирмите, за да бъдат успешни, да не влагат пари само за "Pay Per Click“ реклама, при която се плаща на клик и след като продуктът е купен вече се забравя за купувача.

"Като онлайн търговец трябва да покажеш повече съдържание, което да събуди емоцията на купувача. Хората не купуват продукти, те си купуват емоции. Затова брандът трябва емоционално да се свърже с клиентите си, за да могат те да искат да си купят от него, независимо какво продава. Да покажат чрез съдържание своята човешка страна. Да видим, че зад тази фирма има истински хора, които ни разбират, имат същите проблеми като нас, и ни дават решението как да сме по-добре“, обясни Мария Димитрова.

Според Димитрова онлайн пазаруването продължава да се развива, като тенденцията по света е процентът на хората, които пазаруват на място вместо онлайн, да става все по-малък. По думите на експерта пазаруването онлайн има много предимства пред пазаруването на място. Едно от тях е, че обикалянето на физически магазини, сравняването на модели, цени и отстъпки отнема много време, а хората не искат да го губят.  

"А онлайн вече е много гъвкаво - можеш да го поръчаш, да пристигне на другия ден, да го премериш вкъщи спокойно, можеш да го върнеш бързо, ако не ти харесва, куриерът идва до вратата. Има гъвкави политики от гледна точка на връщане на пари, на продукти“, обясни Димитрова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Купувач с кредит: По-добре собствено жилище - вноската по ипотека...
Почина още една жена след катастрофата на АМ "Тракия"
Станимир Михайлов се връща в НЗОК
Хампарцумян: Ако можете да изкарвате достатъчно добри пари от лих...
"Софарма" купува популярни марки лекарства
Трагедия край жп гарата в Белово


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).