ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Сладкар от България променя представата ни за шоколадовите бонбони
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:24 / 03.02.2024Коментари (0)11876
©
От “Мишлен" до шоколадови шедьоври с вкус на бекон, черен чесън и кисело мляко с мед и орехи. Един българин продава мечти – малки удобства и сладки изкушения на хора като краля на Норвегия Харалд Пети, музикалната звезда Джъстин Бийбър и рок легендите AC/DC. Павел Павлов е готвил за световни знаменитости и кралски особи, но днес от ръцете му излизат произведения на изкуството от сладкото изкушение. Той държи шифъра на перфектния шоколад.

"Истината се крие във вкуса. Всяко нещо тръгва от идея. Имаме бонбони, които са доста иновативни и различни, като черен чесън, индрише, бекон", обясни кулинарят.

Пътят на шоколатиера започва от Добрич, минава през дъждовната Нидерлания, "златните" брегове на Калифорния и ледената кралица на Европа – Норвегия, за да се върне отново в България. В Америка Павел работи в ресторант със звезда "Мишлен". Това е школата, в която той се научава на дисциплина и как да се справя със стреса. "Има си правила, има си култура в кухнята, която се спазва. И те са много строги. Трябва да се научим да балансираме стреса и да работим с него", заяви той пред Нова тв.

В Норвегия остава 10 години. Там научава какво е да вървиш по пътя на провала. "Буквално започнах от нулата. В една огромна бизнес сграда и правихме храна за 5000 човека всеки ден, правихме сандвичи, супи - всеки ден", допълни той.

Лута се между ресторанти, работи по 350 часа на месец, за да получи покана да се включи в кулинарния отбор на Норвегия, с който печелят 4-то място в световната кулинарна олимпиада. "Да се състезавам за тази държава беше огромен комплимент за мен. Правих много грешки и с времето стигнах до момент, в който намерих правилния път, намерих правилната техника. Започнах да влагам всичките си спестени пари в курсове, да пътувам в чужбина, да уча от други хора на мастър класове", спомня си готвачът.

В северната страна Павел открива нова любов - тази към шоколада, и така напуска завинаги готварството. "На майтап си купих 50 кутийки, за да направя малко бонбони за приятели. Това се оказа страхотно начинание", допълва той.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Коледно-новогодишни празници 2024/2025
Бул. "Васил Априлов" минава под Централна гара
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Зима 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: