След Пловдив Реджеп отваря ресторант и в София
Победителят от последния сезон на риалити формата Hell's Kitchen – Реджеп Бадев, отваря собствен ресторант с голяма градина в София. Това ще е първо заведение за кулинаря в столицата. Новината за него идва близо година, след като Бадев се разписа с ресторант и в Пловдив.
Официалния си дебют в София Реджи ще направи навръх Лазаровден (24 април, събота). Ресторантът носи неговото име, като ще се фокусира върху италианската кухня. Интериорът на мястото е елегантен и изчистен.
"Направихме едно приятно и уютно местенце в София, където може да се дегустира италианска традиционна кухня с истинска паста. Подбрал съм качествени продукти от Италия, а и не само от там. Искам да пренеса аромата и вкуса на тамошната кухня в центъра на столицата. Хубaвите вина също ще бъдат наша запазена марка“, категоричен е шеф Бадев.
Ресторантът му разполага с 80 места и подиум, който в топлите дни може да се превръща в изискана градина. Посетителите на заведението ще могат да се насладят и на т.нар. show cooking зона, която им предоставя възможността да гледат как се приготвя вечерята им, предава "Монитор".
"Това доставя комфорт на клиента, да вижда какво му се готви. Шеф готвач съм аз, а с мен работи екип от 6 души“, казва победителят от Hell's Kitchen.
Шеф Реджеп Бадев не крие, че кулинарният рилити формат е сериозен трамплин за израстването на всеки готвач, но с отварянето на собствените си ресторанти вече показва на хората това, което е той самият извън телевизионния ефир. "Hell's Kitchen беше голямо изпитание, което ме научи за пореден път, че трябва да се бориш, за да постигнеш това, което искаш. В кухнята трябва да си постоянен, да имаш качества, да ги показваш и доказваш, за да успееш да достигнеш до върха“, добавя още той.