След две години разследване осъдиха мъж на шест години затвор за опит за изнасилване в София 

Автор: Неда Узунколева
Коментари (0)
15:58 / 19.10.2023
1283
По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е осъден на шест години затвор при първоначален строг режим 28-годишен мъж за блудство и опит за изнасилване. 

На 20 юни 2021 години около 01,30 часа 30-годишна жена преминава пеша по мост "Черковна“ в столицата с поставени слушалки в ушите си, от които слуша музика, а през това време зад нея се движел обвиняемият М.Н., който я следвал. Той се приближил в гръб към нея, с едната си ръка я обгърнал през раменете, а с другата запушил носа и устата й, след което я съборил на земята. Обвиняемият извършил блудствени действия, чрез употреба на заплаха и сила.

Вследствие на упражнената спрямо нея сила й причинил средна телесна повреда. М.Н. направил и опит да я изнасили, но той останал недовършен, тъй като жената успяла да се освободи и започнала да вика силно.

В хода на разследването са извършени множество действия и са събрани достатъчно доказателства, че именно М.Н. е автор на деянията. Разследването е приключило с внесен в съда обвинителен акт.

Състав на Софийски районен съд призна М.Н. за виновен по повдигнатите му обвинения и му наложи наказание "лишаване от свобода“ за срок от 9 години, което на основание чл. 58а от НК намали с 1/3 на 6 години "лишаване от свобода“, които следва да бъдат изтърпяни ефективно при първоначален "строг“ режим.

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Българка от плаж в Гърция: Потвърждавам новината за увеличението ...
Днес ви е било топло? По-добре вижте какво предстои от утре
Георги Георгиев към ПП-ДБ: Колеги, то няма управляващи, на кого щ...
Патриарх Даниил призова за преодоляване на разделението сред прав...
Джевдет Чакъров: Очаквайте хода на Ахмед Доган
Убийството в Слънчев бряг заради жена: Един само видя, че Цецо къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).