ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
След стековете за стотици левове: Реални ли са цените по ресторантите?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:34 / 22.07.2023Коментари (1)3422
©
Дни наред обществото се чудеше може ли три пържоли да струват близо 500 лв, а сметката за целия обяд да бъде 650 лв. Отговорът е, че може. Защото не става въпрос за пържоли, а за изключително скъп рибай стек, блек ангъс говеждо месо.

В Нидерландия се намира Богомил Рангелов – участник в петия сезон на "Hell’s Kitchen". Той работи в ресторант в град Алсмер и всеки ден борави с рибай стек, предава NOVA NEWS. 

Цената на един телешки рибай стек е на грамаж. Продава се на 150 или 200 грама съответно цената е 25 евро за 150 и 27,50 за 200 грама. 

Темата стана повод за дискусии и сред кулинарната общност в България. Потвърждава и го шеф Янко Костадинов – готвач от 30 години, със сериозни послания за банкетната култура на българите. 

"Поглеждайки от двете страни – първо не можеш да влезеш в скъп ресторант, да гледаш, че менюто е на 100 грама и да си поръчваш нещо, което не знаеш и не можеш да си го представиш какво е. Говорим за доста висок клас месо, което струва доста сериозни пари, за да стигне до ресторанта. Съответно ресторантът може да си слага цена, каквато реши. Това, че за 100 грама струва 30-40 или 50 лева – така е преценил ресторантът", заяви Костадинов.

"Сервитьорите по принцип трябва да са много добре подготвени – във всяко едно нещо, особено обяснявайки менюто на хора. На морето предимно идват туристи, което означава, че за да имаме качествено обслужване сервитьорите ни трябва да са много добре подготвени, за да не стават точно такива грешки, каквато е станала в случая", каза Богомил.

И двамата готвачи са единодушни, че ресторантьорският бранш все още трудно се възстановява след удара, който пандемията му нанесе. 

"Едно от нещата, които трябва да имаме под внимание е, че страшно много хора и кадри избягаха от нашия бранш по време на COVID-19. След това не искаха повече да се върнат, което доведе до изключителна липса на кадри", споделя още Богомил.

"Училищата изваждат само мениджъри – няма готвачи, няма сервитьори, няма бармани. Всичко е мениджър хранене. Той не знае как да влезе и да реже с ножчето. Банкетната култура на българина, според мен, е много слаба. По простата причина, че той като отиде на ресторант той си мисли не какво ще му предложи ресторантът, а какво той иска да яде. Той влиза с идеята, че ще яде това, което той си е решил. Примерно  влиза в китайски ресторант и си поръчва шопска салата", каза Янко.

А на мъжа, платил почти 500 лева за рибай стек, Янко и Богомил биха казали следното: 

"Правилният начин не е да записва вида и да ги качва с цел популярност, а да говори на място с хората, с които е трябвало да говори преди това", посочи Богомил.

"Човешки мога да му кажа на улицата, че така не се случват нещата. Няма как да парадираш с нещо и после да се снимаш, че не си окей. Големият баровец, дето не може да си плати пържолите. Със същия успех можеше да си поръча 600 грама цаца и да се наяде", подчерта Янко.


Още по темата: общо новини по темата: 1248
27.06.2024 »
03.01.2024 »
17.12.2023 »
30.11.2023 »
23.11.2023 »
21.10.2023 »
предишна страница [ 1/208 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Не!!! Измислени цени, с нисък калориен статус...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Войната вУкрайна
Зима 2024/2025 г.
Никулден 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да (5403) 59%
Не (2937) 32%
Не мога да преценя (873) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: